zaterdag 30 december 2017

extra kostenpost erbij in 2018

Sinds begin december hebben we er maandelijks een extra kostenpost bij:
de sportschool.


Ikzelf heb sinds kleins af aan problemen met mijn gewicht, ik ben gewoon veel te klein voor mijn gewicht ;)
En dan gaat het bij mij niet om 10 kilo te veel, maar eerder om een kilo of 40 teveel.


Elk dieet heb ik al gedaan, elke diëtist in de buurt al gehad. Ik heb me zelfs al een aantal keren opgegeven voor afvalprogramma's op tv (nooit verder gekomen dan de screening) en heb me halverwege dit jaar aangemeld voor een maagverkleining. Maar allemaal zonder succes, ik val wel af op de korte termijn, maar op de langere termijn verval ik weer in oude gewoonte en kom ik weer aan met extra kilo's tot gevolg.
Toen ik in het ziekenhuis op gesprek moest bij een diëtist, en er aan me gevraagd werd, waarom ik in hemelsnaam een maagverkleining wilde? want met de voeding die ik tot me nam was ik zwaar ondervoed. (ja dat kan). En zou een maagverkleining totaal geen zin hebben.


Ik blijk al jaren maar 1000 calorieën per dag te eten (soms zelfs minder). En dan gaat je lichaam in overlevingsstand en slaat al het voedsel gelijk op als vet.
Volgens de diëtist was het beter om een personal trainer in de arm te nemen en zowel mijn beweging als voeding onder de loep te nemen.
Ik heb me georiënteerd op sportscholen bij ons in de buurt en er was een sportschool die een speciaal programma aanbood, die gaat kijken naar je voeding en sport en je behoeftes en na 6 weken kun je dan zelf verder bouwen. De kosten hiervan zijn 75 euro pp inclusief diëtist, gebruik sportschool, Egym, gratis drankjes, sauna, zonnebank en alle sportprogramma's die ze aanbieden.
Zowel mijn man als ik en ook onze zoon sport sinds december hier.
Mijn man en ik doen mee aan het programma en zoon doet hier 2x per week kickboksen en mag ook onbeperkt sporten.


de kosten zijn als volgt:
voor zoon betalen we 21,50 euro per maand.
mijn man en ik volgen het programma en daarvoor betalen we 75 euro pp.
vanaf februari zouden we dan een sportschool abonnement moeten nemen want dan is het programma afgelopen. Het mooie van dit programma is dat als we hierna een jaarabonnement nemen, we de 75 euro pp korting krijgen.
de normale prijs voor man en ik is 33 euro pp, per maand.


258 euro per jaar zoon
363 per jaar man (11 maanden) -75 euro =288
363 per jaar ik (11 maanden) -75 =288


voor man en ik betalen we dan 27 euro pp, per maand, 75 euro per maand voor ons 3.


Man ging hiervoor 1x per week sporten bij de fysiotherapeut en dit moesten we zelf betalen (niet aanvullend verzekerd). Dit hoeft niet meer omdat hij nu af kan met alleen sporten, het gaat er bij hem om, om conditie op te bouwen. Man heeft als droom om bij de politie te werken en wil in 2018 spijkers met koppen slaan.


Ikzelf wil in 2018 in totaal 30 kilo afvallen. Sinds ik begin december begeleiding heb met mijn eten en voor mijn gevoel mijzelf volprop met eten en 3x per week 1 uurtje in de sportschool doorbreng, ben ik al 5 kilo afgevallen en voel ik me gewoon veel en veel beter. zowel lichamelijk als geestelijk.


Ook al kost het ons maandelijks flink wat geld en is het toch weer een extra kostenpost in plaats van een besparing, we hebben het er graag voor over, gezondheid is immers zeer belangrijk en vooral onbetaalbaar.


En we hepen het een beetje te kunnen compenseren door de maandelijkse kosten van de fysiotherapeut niet meer te hebben en toch ook minder uit te geven aan de boodschappen.


foto van pixabay
6 opmerkingen:

 1. Wat goed dat jullie dit doen. Ik loop zelf ook bij een dietist en kan dus uit ervaring zeggen dat ik ook afval door meer te eten. Drie maaltijden en drie tussendoortjes, het is mij soms wat teveel waardoor ik regelmatig 1 of 2 tussendoortjes skip maar het afvallen gaat prima en het is ook prima vol te houden. Aan bewegen zou ik nog wel wat kunnen doen.
  Heel veel succes!
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes de komende weken en hopelijk gaat het ook goed zonder persoonlijke trainer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga hier niet vertellen wat ik heb gedaan of niet gedaan heb om af te slanken. Je moet het voor jezelf uitvinden, wat werkt wel en wat werkt niet bij jou. Ik hoop dat je dat ontdekt in het nieuwe jaar en dat er dan maar veel af mag gaan. Afslanken is een hobbelige weg die een ieder voor zichzelf invult, het enige belangrijke is dat wanneer je valt je weer opstaat, jezelf afstoft en weer verder gaat. Veel succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes! Knap dat je al 5 kilo bent afgevallen. Zelf ben ik net begonnen met koolhydraatarm eten. Voor mij lijkt dit tot nu toe goed te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom geld uitgeven aan een sportschool terwijl je gratis en voor niks buiten kan sporten? Nog meer rust, gezonde lucht, schoonheid ervaren.....

  BeantwoordenVerwijderen

eindelijk is het dan zover.....

Bijna 3 jaar na het kopen van onze woning is het dan zover.. Op 1 juli worden onze zonnepanelen geïnstalleerd. 12 stuks krijgen we er, da...