zondag 5 juni 2016

veel te regelen

Het koopcontract is getekend, het taxatierapport is opgemaakt  (altijd fijn om te weten dat je door zelf te onderhandelen, zonder aankoopmakelaar, een goede prijs hebt af kunnen spreken). De woning blijkt namelijk een paar duizend euro meer waard te zijn dan de koopprijs. 
Volgende week hebben we een afspraak staan bij de bank voor alle puntjes op de i.
5 augustus is dan de passeerdatum en de sleuteloverdracht. Zoon heeft dan nog een paar weken vakantie, zodat hij gelijk na de zomervakantie op zijn nieuwe school kan beginnen. We zijn ons ervan bewust dat het allemaal wel erg kort dag is, over 2 maanden is het al...
We willen echt volledig opnieuw beginnen en behalve onze persoonlijke spullen, wasmachine, droger, de bank,  koelvriescombinatie en wat elektrisch spul, nemen we helemaal niks mee. Daarom probeer ik in de vrije tijd die we hebben naast ons werk, zoveel mogelijk nu al in de pakken en alle meubels en spullen die we niet mee willen nemen te verkopen. Ik zet ze een maand op marktplaats, verkoopt het dan niet, dan gaat het op een veilingsite op Facebook en dat verkoopt wel, meestal voor een paar euro. Maar vele kleine maken op het einde ook 1 groot bedrag.

Wij willen dus alles nieuw,  gelukkig hebben we daar budget voor. We willen gaan voor duurzaam, maar kwalitatief goede houten meubelen die lang meegaan. We hebben ons goed georienteerd op internet en hadden voor de woonkamer een budget van 3000 euro. Hiervoor wilden we een nieuwe tv kast,  salontafel, dressoir, eettafel en stoelen, staande lamp en een hoogpolig tapijt (voor wat sfeer bij de bank). En optioneel een luie stoel Voor bij de tv.
Voor de slaapkamers hebben we nodig voor zoon: bed plus matras, bureau met stoel. Er zit een ingebouwde kledingkast in zijn slaapkamer en ook in die van ons.
voor onze slaapkamer hebben we nodig een bed plus matras en een grote kast of dressoir, voor het ondergoed enzv. Ons budget voor de slaapkamers is 2000 euro.
We hebben dus een totaal budget van 5000 euro en verwachten hier echt jaren plezier van de hebben.
Had ik al vermeldt dat we echt helemaal niks in het huis te hoeven doen? 
De verkopers hebben alles voor de verkoop (een aantal weken geleden) compleet geverft en alles opnieuw gestoffeerd ( nieuwe parketvloer en overal in het huis en nieuwe raambekleding, die we trouwens ook overnemen)  Alles is in neutrale kleuren en erg netjes. We hoeven alleen nog maar schoon te maken en spullen over en we kunnen we zo in.

Gisteren waren vriend en ik vrij en zijn wezen kijken voor nieuwe meubels. Bij de eerste winkel vinden we zeer mooie meubels. Zo mooi en ook mooi van prijs dat we gelijk besteld en betaald hebben. We hebben gekocht: eettafel, tv kast, salontafel, en een hele mooie grote kast voor in de woonkamer. En allemaal van echt hout ,qua onderhoud was het voldoende om ze met olie te behandelen.Totaalbedrag 1766 euro en daarvoor bezorgen ze ook nog eens bij ons thuis. De eetkamerstoelen waren ons daar toch echt te duur, de stoelen die wij mooi vonden kostte maar liefst 300 euro per stoel!!!, dat zou dan al 1800 euro van ons budget zijn, dat hebben we maar niet gedaan.
Het tapijt en de lamp gaan we halen bij het grote blauw/gele warenhuis. De stoelen zijn we nog niet over uit. Vriend wil graag nieuwe, voor een dure prijs en ik vind het ook wel een goed idee om even op marktplaats te kijken...

Wat zouden jullie doen?

12 opmerkingen:

 1. Ik heb een bankje aan een kant van de tafel, van hetzelfde hout als de tafel is...aan de andere kant twee verschillende oude stoelen(ik zoek nog een derde) van rommelmarkt, die ik in eenzelfde kleur geverfd heb. In de huiskamer staat een oude rookstoel, ook in diezelfde kleur. Door kleur te gebruiken en de kleur terug te laten komen, zorg ik voor eenheid, en ziet het er hip uit.

  Dat bankje is handig, bij verjaardagen kan die ook ingezet worden als extra salontafel. Je kan met drie of vier op het bankje zitten, ik kan het onder de tafel schuiven en zo lijkt de kamer minder vol. Afijn, een bankje ipv stoelen past wel bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen idee wat ik zou doen. Je moet nog tien jaar voordat je weer gaat verhuizen. Als ik nieuw kocht zou ik daar rekening mee houden

  Begin dit jaar min vier eetkamerstoelen laten bekleden. 150. Euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1500 euro nul vergeten. Alles past bij elkaar.

   Verwijderen
 3. Het is niet echt duurzaam (ook al koop je duurzame meubels van echt hout) om al je meubels weg te doen en weer allemaal nieuwe meubels aan schaffen.

  Je vraagt wat ik zou doen, ik zou mijn meubels gewoon meegenomen hebben.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, heel duurzaam is het niet.... alle meubels die wij nu in huis hebben, hebben we 12 jaar geleden allemaal van de kringloop of gekregen en echt alles valt uit elkaar van ouderdom

   Verwijderen
  2. Als meubels echt versleten zijn en niet meer gemaakt kunnen worden dan is het een ander verhaal.
   Dan zou ik voor duurzaam geproduceerde meubels gaan of via marktplaats/kringloopwinkel mijn spullen kopen.
   Ik begrijp uit jou verhaal dat jullie liever nieuw kopen deze keer, dan zou ik duurzaam geproduceerde meubels verkiezen boven al het andere aanbod. Echt houten meubels zijn erg leuk en mooi om te zien maar dan zou ik wel zeker kiezen voor duurzaam zodat mijn leuke tafel niet ten kosten gaat van de leef omgeving van de gorilla om zomaar even een zijstraat te noemen.

   Groetjes Sas

   Verwijderen
 4. Ik zou de nieuwe meubels pas betalen bij aflevering. Gaat de zaak op de fles dan ben je wel je geld kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh niet aan mij vragen wij hebben geloof ik alles van marktplaats ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat je veel meubels hebt voor dat bedrag! Op marktplaats kijken is altijd een goed idee vind ik. Als er niks is, kun je altijd nog nieuw kopen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk en herkenbaar om te lezen ;) wij zijn in april verhuist (ook met hogere taxatiewaarde.. ;) ) nieuwe meubels bij leenbakker gekocht. stoelen hebben we mee gewacht tot we wat tegen kwamen. manlief vond op marktplaats iemand de ze opkoopt (of wint of wat dan ook) en dan weer doorverkoopt. zaten dus nieuw in de doos voor 450 euro 6 mooie stoelen helemaal naar onze zin :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wij hebben tweedehands en nieuw doorelkaar. Ik zou niet alles nieuw kopen, maar houden wat nog goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wordt blij van mensen die nieuw kopen!

  Dan komt er weer wat "ouds" op Marktplaats! en daar kan ik dan weer wat moois kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

update spaarplan van 2017

Op 1 maart schreef ik dat we een spaarplan hadden om nog in 2017 (10 maanden) 10.000 euro te gaan sparen. Dit schreef ik  hier . Het jaar ...