maandag 16 mei 2016

update duitsland hypotheekDe laatste blog ging over dat we nog een aantal opties hadden voor het verkrijgen van een hypotheek in duitsland. Al deze opties zijn op helemaal niks uitgelopen: duitse banken geven geen hypotheken meer aan nederlanders, en de banken die het wel doen stellen zulke hoge eisen dat je er gewoonweg niet aan kunt voldoen, de redenen (voor het afwijzen van de hypotheek)die wij voorbij hebben horen komen de laatste periode zijn:
* je bent nederlander (met stipt op nummer 1)
* je woont niet in duitsland
* je werkt niet in duitsland
* je betaald geen belasting in duitsland
* jullie hebben beide geen vaste baan
* jullie zijn niet getrouwd en hebben een kind ( ja echt!!!)
* jullie hebben geen eigen kapitaal in de vorm van tenminste 250.000 euro ( als we dat hadden gehad was een hypotheek ook niet nodig geweest)
* en de allerleukste vond ik nog wel dat ze het "schade" vonden dat we geen lening hadden in Duitsland, zodat ze ook niet kunnen controleren dat we goede betalers zijn..... en dat we voor de zekerheid beter maar een lening af kunnen sluiten, zodat ze dit wel kunnen controleren....

Sommige voorwaarden zijn echt te gek voor woorden en we begonnen zelfs te denken dat het aan ons persoonlijk ligt.

Er was een bank die ons een opening bood door ons aan te geven dat we beter een betaalrekening kunnen openen, daar ons inkomen op laten storten voor een half jaar en dan een hypotheek aanvraag te doen. De rekening is inmiddels geopend, maar ons inkomen komt op onze nederlandse bank binnen. En dat blijft ook zo......

5 opmerkingen:

 1. Wellicht komt het doordat jullie zelf willen bouwen (als ik het goed begrijp) en doordat het bedrag vrij hoog is. Wij hebben een veel lagere hypotheek (ongeveer 90.000,- in totaal) en die hebben wij afgesloten bij de sparkasse, in onze situatie werd het huis ook verkocht door de makelaarskant van de sparkasse. De bank had er dus baat bij.
  Nederlandse banken wilden ons niet eens een hypotheek verstrekken.

  Wij hadden wel een vaste baan maar beide zo ver weg dat het logisch was dat wij hier nieuw werk moesten zoeken. Tot op dat moment ook nooit belasting betaald in Duitsland, op dat moment ook niet getrouwd en wij hebben slechts € 15.000,- eigen geld ingebracht.

  Misschien dat het risico in jullie geval te groot is. Want het bedrag is heel hoog en er is niet direct een onderpand want dat moet nog gebouwd worden.

  Misschien een heel raar idee, waarom begin je niet met wat te huren hier in Duitsland? Zo kunnen jullie hier werk zoeken, woon je meteen goedkoper en kan je kijken hoe de omgeving bevalt. Vanuit die situatie kan je waarschijnlijk wel makkelijker een hypotheek krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. *en de allerleukste vond ik nog wel dat ze het schade vonden dat we geen lening hadden in Duitsland*

  Ik neem aan dat ze het "jammer" vonden, niet "schade".

  Groetjes
  Cath

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard, maar zo blijkt het niet uit de zin.
   Nu lijkt het alsof er iets kapot is waardoor er geen lening wordt gegeven.
   Schade is namelijk heel iets anders dan Schäden.....
   Cath

   Verwijderen
 3. Mijn broertje heeft vorig jaar samen met zijn vriendin (niet getrouwd) een huis gekocht, beide woonde in NL, beide flexibel contract, geen 250.000 op de spaarrekening.....geen probleem. Bestaand huis...niet te duur...nu passende duitse hypotheek..over 10 jaar de helft afbetaald door hun hypotheekvorm. Dus het kan wel.
  Ik stuur je wederom een mail...kan je info geven waar je het nog kan proberen. Hij heeft al veel NL'ers geholpen die het ook niet lukte.

  Groeten, Esther

  BeantwoordenVerwijderen

wat gaat het nieuwe jaar ons brengen?

Een hele tijd geleden schreef ik over mijn nieuwe baan. Wat eerst voor maar 2 maanden zou zijn, is nu al 10 maanden mijn baan. Vorig jaar n...