zaterdag 30 april 2016

pesto maken met restjes

Soms heb je wel eens restjes , dan is elke keer de vraag wat je ermee moet....
Dat heb ik eigenlijk altijd met verse spinazie. Op de een of andere manier hou ik altijd verse spinazie over. En om het dan te verwerken in een smoothie,  word op een gegeven moment ook zo saai.
Daarom gebruik ik mijn overgebleven spinazie altijd om pesto van te maken. Ik geef je hierbij mijn makkelijke recept:

Men neme :
* 2 handen vol spinazie
* een paar takjes basilicum 
* een teentje knoflook
* wat overgebleven kaas ( geraspt, of een blokje, de soort maakt niet zoveel uit, zolang het maar harde kaas is)
* wat zout en eventueel wat peper voor de smaak
* olijfolie.


Ikzelf gebruik altijd een hulpstuk voor op de staafmixer, maar je kunt het net zo makkelijk maken in een vijzel,  dit kost alleen meer tijd en kracht en het wordt niet zo fijn.

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de mixer en laat even draaien. Stop als je de pesto zelf goed vind qua grofheid. Proef of het goed is en anders voeg maar smaak zout en peper toe. Hou je van wat meer olie, voeg dan nogmaals wat olie toe en laat nog even draaien.


Je zou , zoals in het originele recept, pijnboompitten toe kunnen voegen. Ik heb dit nooit standaard in huis, vandaar dat ik het heb weggelaten.
Ook kun je het volledig maken met alleen basilicum en zonder spinazie, ,mijn zoon vindt dat qua smaak nog iets te sterk, en door de spinazie wordt de smaak milder.

Je kunt de pesto eten door brood te dopen in de pesto. Ook is het heerlijk ipv boter op een broodje kaas of een tosti pesto kaas.
Door pasta beetgaar te koken en daar doorheen een paar lepels pesto en afmaken met een beetje geraspte kaas, heb je een heerlijke warme maaltijd.


Eet smakelijk

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke manier om restjes te verwerken! Het ziet er lekker uit moet ik zeggen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. PestoResto dus.....................top.
  groet,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen

nieuwe baan

Een aantal maanden geleden zat ik al te twijfelen.. wel of niet op zoek naar een andere baan. Inmiddels is het zover, 2 weken geleden ben i...