woensdag 18 mei 2016

spannende tijd

We hebben lang gewikt en gewogen. En na bijna 2 jaar bezig te zijn geweest met een woning en hypotheek in duitsland, hebben we besloten om toch voor plan B te gaan....

We zijn erover uit dat we een woning willen gaan kopen in Nederland, en het plan is om de volledige hypotheek af te lossen in 10 jaar tijd, de woning dan te verkopen en met de overwaarde een woning te kopen in het buitenland.
Nadat we dit hadden besloten, zijn we eigenlijk gelijk op verschillende websites gaan kijken en hebben een aantal bezichtigingen gehad en hebben we een leuk huis gevonden. 

We hebben al een gesprek gehad met de bank en de prijs van de woning is eigenlijk dusdanig laag voor onze inkomens dat we het zelfs kunnen financieren met 1 inkomen.
Wij halen dan qua hypotheek en mogelijkheden niet het onderste uit de kan,  maar dat willen we ook helemaal niet. 
Niemand kan in de toekomst kijken en voor deze koopwoning betalen we dan net zoveel hypotheek als we nu aan huur betalen en dat is voor ons acceptabel. Dit geeft ons financieel ook de ruimte om extra af te lossen en sneller hypotheekvrij te kunnen zijn.
Een korte omschrijving van de woning.
Het is geen grote woning en qua tuin zelfs iets kleiner dan we nu hebben, maar dan kunnen we wel zeggen dat we in een stad wonen, met bijbehorende voorzieningen. En het grootste voordeel is dat het dichter bij ons werk is. Waar ik voorheen 1,5-2 uur enkele reistijd had, fiets ik nu 10 minuutjes en sta ik op het station en ben ik in 20 minuutjes met de trein op mijn werk. Vriend hoeft nog maar 15 minuten te rijden i.p.v  35 minuten. De kinderopvang zit aan het einde van de straat en heeft betere opvangtijden, waardoor ik 3 dagen fulltime kan werken, in plaats van nu 4 halve dagen.
Het is een 2 onder 1 kap woning met een garage. De totale oppervlakte is 120m2. De tuin is niet groot,  er is een terras, een stukje gras, tuinhuisje en een grote appelboom. Daarnaast wel een groot dakterras. Het is wel echt een blokkendoos. Geen kelder en geen zolder en een plat dak. Er zit wel een houtkachel in. De volledige woning is voorzien van dubbele beglazing en een erg goede kwaliteit kunstof kozijnen. 3 slaapkamers en een nieuwe badkamer (alleen een douche).
Wij zijn erg positief erover, eigenlijk zo positief dat we ook al een bod hebben uitgebracht....
Dit bod was wel 20000 euro lager dan de vraagprijs, eigenlijk moet het complete dak vernieuwd en dat gaat zo'n 15000 euro kosten, vandaar ook dit lage bod. We hebben ook al een tegenbod gekregen, maar dit is 2500 euro lager dan de vraagprijs. 
Nu zijn wij weer aan zet,  we hopen zo'n 10000 euro lager uit te komen dan de vraagprijs.
Duimen jullie mee?

7 opmerkingen:

 1. Dat is een hele spannende tijd. Ik duim alvast mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed, ik hoop dat jullie uit de onderhandelingen komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. P.S. Let je trouwens op de dakconstructie? Je geeft aan dat het hele dak vervangen moet worden en het een twee-onder-een-kap is. Dan ben je daarvoor mogelijk ook afhankelijk van de buren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "De totale oppervlakte is 120m3", dat kan niet :) het is 120m2 of de totale inhoud

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe weet je zeker dat je overwaarde creëert? Een nieuwe instorting van de huizenmarkt is ook niet onmogelijk. Dit zijn de vragen die me plotseling door mijn hoofd gaan. Jootje

  BeantwoordenVerwijderen

wat gaat het nieuwe jaar ons brengen?

Een hele tijd geleden schreef ik over mijn nieuwe baan. Wat eerst voor maar 2 maanden zou zijn, is nu al 10 maanden mijn baan. Vorig jaar n...