vrijdag 15 april 2016

hoofdstuk afgesloten

We zijn er kapot van, maar we hebben gisteren van de dame van de bank te horen gekregen dat we met onze contracten en intentieverklaringen geen hypotheek kunnen krijgen. Ze verlangen van ons beide een vast contract. En voor ons is dat (voorlopig) niet weggelegd. Vriendlief werkt al jaren voor hetzelfde bedrijf, maar contractueel zou hij nooit een vast contract kunnen krijgen. En omdat ik pas begonnen ben bij dit bedrijf, zou ik eerst 5,5 jaar kunnen werken en daarna pas een vast contract kunnen krijgen.

Voor ons houdt het wonen in duitsland voor een groot deel op.
We hebben besloten om zelf nog contact op de nemen met 2 verschillende banken om het daar te proberen, we geven de hoop nog niet op, maar we hebben er wel een hard hoofd in...

Plan B is dat we een woning gaan kopen in Nederland en deze zo snel mogelijk volledig af te lossen en dan deze woning weer te verkopen en de overwaarde te gebruiken voor de aankoop van een woning in duitsland.

We wachten nu eerst af wat er uit de gesprekken gaat komen met de andere banken.

Word vervolgd.....

9 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend jammer zeg! Hopelijk lukt het met een omweg nog... Of inderdaad via Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een flinke domper. Mmmm. En is een borgstelling ook niet mogelijk? Bv van de werkgever van je man? Of familie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik vragen welke banken jullie al benaderd hebben en wllen benaderen??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle banken in de buurt van de woonplaats hebben we al gehad. De regels zijnen per 21 maart zo streng geworden dat het voor Duitsers zelf al heel moeilijk is om een hypotheek te krijgen.

   Verwijderen
 4. Rabobank biedt toch ook hypotheken aan voor woningen in Duitsland? Ik heb collega's die in Duitsland wonen met een Nederlandse hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt hoor, alleen kun je maar een X bedrag lenen (veel minder dan in nederland) en stellen ze als voorwaarde dat je zelf een eigen vermogen moet hebben van minimaal 100000 euro, en zoveel hebben we nog niet.

   Verwijderen
 5. Ik begrijp niet zo goed hoe je met de nieuwe wetgeving met genoemde aantal jaren bij dezelfde werkgever geen vast contract kan krijgen. De wet verplicht dat toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas is er een maas in de wet, die voorkomt dat vriend een vast contract kan krijgen. In vriend zijn contract zijn bepaalde voorwaarden opgenomen met werkplekken, als er dan 1 werkplek wegvalt, vervalt zijn contract bij het uitzendbureau en moet hij weer van vooraf aan beginnen met een fase A contract en zo omzeilen ze het feit dat ze hem na 5,5 jaar in vaste dienst moeten nemen. Ikzelf werk nu nog maar net 8 maanden bij mij nieuwe werkgever.

   Verwijderen

 6. Ongelooflijk, maar waar God is altijd geweldig. Na een aantal releases van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening door een zeer vriendelijke dame. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met haar via e-mail naar: marilinetricha@mail.ru het biedt leningen van € 3.000 tot € 3.000.000 aan iedereen kunnen terugbetalen met rente tegen een laag tarief van 2 % twijfel er niet aan dat bericht. Dit is een perfecte werkelijkheid. Verspreid het woord aan vrienden en familie die in nood zijn.
  terugbetaling begint vijf maanden na ontvangst van uw krediet
  God zegene u.

  BeantwoordenVerwijderen

wat gaat het nieuwe jaar ons brengen?

Een hele tijd geleden schreef ik over mijn nieuwe baan. Wat eerst voor maar 2 maanden zou zijn, is nu al 10 maanden mijn baan. Vorig jaar n...