donderdag 20 augustus 2015

het echte leven is weer begonnenWe waren druk bezig met bezichtigingen voor huizen in Duitsland, gesprekken met de bank en makelaars. Totdat we het opeens welletjes vonden en besloten onze laatste 2 weken van onze gezamenlijke vakantie door te brengen in alle rust is het buitenland. We zijn een reisbureau binnengelopen en de volgende dag zaten we in het vliegtuig op weg naar zonnig Turkije. Een heerlijke vakantie gehad zonder zorgen en de dagelijkse beslommeringen.

En toch, toch kun je jezelf ergeren op vakantie......

Wij zaten in een ultra all inclusieve hotel, voor diegene die niet weten wat dit is: 3 maaltijden per dag (buffet), alle drankjes inclusief, zowel softdrinks als alcohol (alles lokaal) en tussendoor nog lokale snacks, taart, dineren in een a la carte restaurant, ook gratis gebruik van alle sportfaciliteiten en massages.

In het kort, je kunt drinken en eten wat je wilt en zoveel je wilt.
En dat werd dus ook gedaan, rijkelijk... overvloedig zelfs....
Er waren in het hotel zeer veel Russen en dat Russische mensen een andere opvoeding hebben genoten dan wij is te merken...
zowel vriend als zoon en ik hebben geleerd om je bordje leeg te eten en niks te laten staan, je schept zoveel op als je opkunt en als je dan nog trek hebt, schep je nogmaals op, maar we gooien niks weg.

Nou die Russen waren het niet met onze opvoedingsregels eens, borden vol stonden er op tafel, ze pakten echt alles (en dat was echt niet weinig, bijvoorbeeld waren er 12!! soorten joghurt s'morgens)
en meer dan de helft kon worden weggegooid want ze aten er niks van.
We werden zelfs aangesproken door een ober die aan ons vroeg waarom wij altijd lege borden hadden en niet zoals de andere gasten lieten staan...

Dat was echt iets waar wij ons aan hebben gestoord op vakantie, het weggooien van zoveel prima eten. Toen de ober ons vertelde dat hij 350 euro per maand verdiende voor 6 dagen per week werken en dat ze zelfs niet van al dat goede eten mee mochten nemen waren we erg verbaasd. Het werd allemaal in de container gegooid. Toch erg zonde en jammer.

Verder hebben we een fantastische vakantie gehad en hadden we zelfs een echte Bekende Nederlander in het hotel. Toch vreemd om naast elkaar op een bedje langs het zwembad te liggen en naast elkaar te zitten in het vliegtuig...

En toch is het altijd jammer dat het echte leven weer is begonnen, het mocht van ons nog wel 2 weekjes duren..
Zoon is inmiddels al bijna een week begonnen in groep 3, wat een overgang van groep 2, waar mama nog in de klas mocht smorgens naar groep 3 waar zoonlief word afgezet voor het hek en weg is hij, er kan net een kushandje vanaf.

Vriend en ik zijn afgelopen week ook weer begonnen met werken.
We hebben alweer een gesprek gehad met de bank en het is nu een kwestie van alle papieren inleveren en afwachten.
Tijdens de vakantie hebben we besloten om de broekriem maar weer eens wat aan te halen en opnieuw een budget voor alles vast te gaan stellen, want het saldo op de spaarrekening heeft betere dagen gekend.

Ik zal me opmaken om een middag en avond te gaan werken en morgen heb ik een sollicitatiegesprek voor een andere baan. Ik ben al door een aantal rondes heen, maar de laatste is een persoonlijk gesprek.

Het is een baan voor hetzelfde aantal uren en ook hetzelfde soort werk, alleen dan iets zakelijker, maar het betaald 3 euro per uur meer. In het kort levert me het tussen de 250 en 300 euro per maand meer op en ik heb meer doorgroei mogelijkheden. 

Wish me luck!!!

2 opmerkingen:

  1. Geen idee of 'die Russen' een slechtere opvoeding hebben genoten als ik. Wel weet ik , wonende in een warm vakantieland waar allerlei nationaliteiten komen, dat vakantievierende mensen zich vaak niet van hun beste kant laten zien, ook Nederlanders. Nederlanders zijn erg overtuigd van hun eigen gelijk en zijn behept met zo'n wijzend vingertje naar alles wat vies, voos en niet netjes is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n enorme verspilling zou mij ook ongemakkelijk maken!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

wat gaat het nieuwe jaar ons brengen?

Een hele tijd geleden schreef ik over mijn nieuwe baan. Wat eerst voor maar 2 maanden zou zijn, is nu al 10 maanden mijn baan. Vorig jaar n...