maandag 3 augustus 2015

Bezichtigingen

Afgelopen week hebben we een aantal bezichtigingen gehad van huizen in Duitsland.
Alle huizen die we hebben gezien gingen via dezelfde makelaar.
Een aantal huizen vielen af, gewoonweg omdat er teveel aan moest gebeuren. En wij zijn echt geen klussers. Een verfje op de muur is prima of een laminaatje leggen, maar verder dan dat reiken onze vaardigheden niet.
Daarnaast willen wij heel graag een groot stuk grond erbij, voor het houden van een aantal dieren. Sommige huizen stonden midden in een woonwijk, dus deze vielen ook al af.

Ik vraag me ook af of mensen het niet ruiken als er huisdieren in huis wonen en dan heb ik het niet over één kat of hond, maar dan hebben we het echt over 8 stuks katten, daarbij nog 2 honden en nog een aantal dieren. Sorry hoor maar dit is echt wel te ruiken.

Maar terug naar het verhaal:
Aan het einde van de rit een prachtig huis gezien (het huis waar wij op de foto al verliefd op zijn geworden). Alles binnen in huis was af. Nieuwe keuken, nieuwe vloer, prachtige houtkachel, alle leidingen, zowel gas als elektra zijn 5 jaar geleden vervangen en toen is er ook een nieuwe gasketel ingekomen.
Verder een hele mooie grote tuin, zon 5000 vierkante meter, met mogelijkheid om ernaast nog een stukje weiland bij te huren. En op 500 meter van de Nederlandse grens
Ook waren er een aantal minpunten: de garage en het huis moeten in het geheel nieuwe voegen en de buitenkant moet opnieuw worden geverfd, ook komt door het veengrond de bestrating omhoog, dus ook dit moet worden vervangen. De enige buren die je hebt zit aan de overkant van de straat en het huis zelf staat aan een doodlopende straat met een windmolen (van de buren). Plus daarbij vinden we de vraagprijs erg hoog voor Duitse begrippen nl 170.000 euro, daarbij komen nog de kosten voor de makelaar, de overdrachtsbelasting en de notariskosten. Al met al in totaliteit zo een 186.000 euro.
En het vervelende van alles is dat de huidige eigenaren al een bod hebben afgeslagen van 130.000 euro. En volgens de makelaar was er weinig ruimte tot onderhandelen. We hebben wel gehoord dat de eigenaar er graag vanaf wil wegens ziekte. Woning is ook al bijna compleet leeg.

Wij kunnen op basis van onze inkomens een hogere hypotheek krijgen, maar dit willen we niet, wij willen namelijk graag wat geld overhouden voor extra aflossingen. En wij willen graag een hypotheek alleen op basis van vriend zijn inkomen.

We krijgen nu de papieren van de makelaar opgestuurd, ook wat het bedrag is wat maandelijks/jaarlijks aan steuer moet worden betaald en aan gas/elektra en water enzv.

Het is dus echt afwachten wat deze bedragen gaan zijn en op basis van deze bedragen gaan we een bod uitbrengen.

2 opmerkingen:

  1. Ik zou wel een uitgebreid bouwkundig onderzoek eerst laten uitvoeren. Veengrond kan schadelijk zijn voor je fundering (verzakking door grondwaterpeil veranderingen). Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

wat gaat het nieuwe jaar ons brengen?

Een hele tijd geleden schreef ik over mijn nieuwe baan. Wat eerst voor maar 2 maanden zou zijn, is nu al 10 maanden mijn baan. Vorig jaar n...