zondag 7 augustus 2016

help.....verdwaald in afwasmiddelenland

Afgelopen vrijdag hebben we de sleutel ontvangen van onze nieuwe woning. 

Inmiddels hebben we al onze nieuwe meubels al opgehaald (met het gratis busje die we mochten lenen van het bedrijf waar we onze meubels hebben gekocht)
Ook hebben we van vrienden een dag de aanhanger kunnen lenen en de grotere dingen die we moesten verhuizen (diepvries, wasmachine, droger, bank enzv ) staan er ook allemaal al.
Eigenlijk het enige wat we nog moeten verhuizen zijn wat kleinere spullen op zolder en wat kleding en wat tuinspullen en schilderijen en meer van dat soort kleine dingetjes. Die haalt manlief op als hij vanaf volgende week vakantie heeft. De rest heeft allemaal al een plekje gekregen. 2 dagen lang super druk geweest, maar dan heb je ook wat.....
...
Waar we in ons oude huis alles met de hand af moesten wassen, hebben we nu heel luxe, een vaatwasmachine.
Maar, mijn hemel, wat een keuze zeg in tabletten, poeder. 3 in 1 of 4 in 1
Wel of geen zout, glansspoelmiddel?

Ik weet het echt niet, wat is jullie ervaring?

18 opmerkingen:

 1. Die van de Lidl, en dan de helft van een tab. En spoelmiddel in het bakje in de deur. Gr. Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Ik doe hetzelfde, gebruik ook zout i.v.m hard water. Poeder is nog beter/ voordeliger maar dat kan ik in de buurt nog niet voordelig kopen.
   Fijne dag, groetjes, Thea

   Verwijderen
 2. alles uitvoerig getest maar alles los, poeder, zout, spoelglans geeft beste resultaat en is ook nog eens de voordeligste

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik gebruik altijd (op aanwijzing van de monteur) altijd sun poeder en dan een eetlepel dat is voldoende en spoelmiddel idd.
  verder is de sun 2x per jaar 1+1 bij altbert heijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik ook altijd die van Lidl. Ik heb zelfs 2 afwasmachines 😉, de ene is ruim 15 jaar en de andere 10 jaar en nog nooit problemen gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen zout als je zacht water hebt, verder afwaspoeder en glanspoelmiddel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sun poeder. Nu 1 bus halen en de volgende keren als hij bij de ah in de aanbieding is (2e gratis). Verder zout en glansspoel welke het goedkoopst zijn.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb afgelopen week voor het eerst in mijn 66 jaar de afwasmachine gebruikt. Moest ook echt uitzoeken wat de beste indeling is.
  Ik heb de all-in-one blokjes van de Lidl gekocht en het glansde erg mooi. Een glazen deksel was nog nooit zo mooi schoon.
  Ik ben niet van plan hem vaak te gebruiken alleen bij haast of zoals gisteren ziekte. Afwassen vind ik best ontspannend en zet dan meteen thee en zet ontbijtboel klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik ook altijd Sun die ik in de aanbieding bij AH koop. Met één zo'n bus doen wij een eeuwigheid, je hebt echt niet veel nodig. Daarnaast dan nog zout en glansspoelmiddel en net als hierboven, gewoon de goedkoopste.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook goede ervaringen met lidl blokjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook goede ervaringen met lidl blokjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die van de Lidl en Aldi worden altijd als beste getest, dus die gebruik ik. En die zijn nog goedkoop ook.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind net als Nicole de consumentenbond een geweldige bron: die testen alle soorten door voor mensen als wij (die geen tijd/Energie/zin hebben om alle varianten te proberen). Of je een half blokje kunt gebruiken, kun je wel nog testen. Bij ons werkt Lidl prima, maar dan wel n heel blokje. Al kunnen we idd nu na de verhuizing wel eens kijken of in de "nieuwe" vaatwasser t ook gaat met n halve.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach, uit veel duitse testen belanden die Duitse grootgrutters vaak in de middelmoot. Ze hebben mij niet kunnen overtuigen in de goedkoopste vaatwasser en nu een pro-machine ook niet.

  Ook CB is zeer selectief in testen veel wordt 1,2,3 overgenomen en heel veel belangrijke zaken wordt niet getest. Dus CB laat ik al jaren links liggen en heeft geen toegevoegde waarde.

  Waarom blokjes door de helft doen als het met poeder makkelijker kan ? En goedkoper :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. lidl blokjes :) half blokje per x

  waar kan je los afwasmiddelpoeder kopen nadasurf ??? ik ken t helaas niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Van sun bij de ah, of bij jumbo beide 3 kg.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

wat gaat het nieuwe jaar ons brengen?

Een hele tijd geleden schreef ik over mijn nieuwe baan. Wat eerst voor maar 2 maanden zou zijn, is nu al 10 maanden mijn baan. Vorig jaar n...