zondag 26 juli 2015

vakantie inluiden met taart!!!

Pff het was vechten de afgelopen week, want wat duren de laatste uurtjes voor je vakantie lang... pfff maar nu heb ik officieel 3 weken vakantie!!!
vriendlief moet nog een weekje en dan heeft ook hij 2 weken vakantie.
De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met opruimen en zooi ruimen, weggeven en wat spullen alvast in dozen te doen, je kunt het maar vast gehad hebben nietwaar?

In onze zoektocht en informatie verzamelen over het kopen van een woning en wonen in Duitsland, zijn we al veel verschillende dingen tegengekomen. Zo hebben we een prachtig boerderijtje gezien voor weinig geld, alleen zowel de koop als de financiering gaat dan via een Nederlandse makelaar en dat terwijl we zelf al bij een aantal banken waren geweest voor een financiering. Toch maar besloten om niet met deze makelaar in zee te gaan. Via tips van weg naar zelfvoorziening  toch maar zelf gaan zoeken op verschillende internet sites in Duitsland en daar zijn we verliefd geworden op een prachtig huisje vlakbij de Nederlandse grens. Gelijk voor volgende week een afspraak gemaakt met de makelaar voor een bezichtiging. Nu nog zien of het ons net zo goed bevalt in het echt als op de foto's...

Om mijn vakantie in te luiden een heerlijke chocolade taart gemaakt, het is een super makkelijk recept want je hebt er weinig voor nodig en het eindresultaat brengt me altijd terug naar Frankrijk.

Tarte au chocolate:

wat heb je nodig:
  • mixer
  • rond bakblik
  • een oven (goh!)
  • vork
  • mixkom
  • pan
  • glazen kom
ingrediënten:
  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 3 eieren

stappenplan:
  1. verwarm de oven voor op 150 graden
  2.  breek de chocolade in stukken en laat deze au bain marie op het vuur smelten. weten hoe?
  3. doe in een kom de suiker en doe hierbij de boter
  4. roer het met een vork allemaal door elkaar
  5. doe nu een ei erbij en roer, als het goed gemengd is doe wat bloem erbij, goed roeren en nogmaals om en om een ei en wat bloem. 
  6. de chocolade is nu wel gesmolten en haal dit van het vuur, roer het goed door en laat even staan
  7. pak nu de mixer en mix je beslag goed luchtig
  8. nu mix je de gesmolten chocolade erdoorheen
  9. vet je bakblik in met boter
  10. mix het beslag nogmaals goed, je zult zien dat je een lichtbruin glanzend mengsel krijgt
  11. doe dit in je bakblik
  12. en schuif het in de oven, op 150 graden
  13. ik heb hem er ongeveer 40 minuten erin gehad en daarna zet ik de oven voor 10 minuten op 200 graden voor een gebarsten korstje

beslag            
 Zo komt hij uit de oven: Hij is knapperig van boven en van onder heerlijk nat en fluweelzacht
laat hem dan even afkoelen en eet smakelijk
Je kunt hem nog bestrooien met poedersuiker of cacaopoeder, ook heerlijk met een dikke klodder slagroom of vanille ijs
Bon appetit.........


1 opmerking: