zondag 22 februari 2015

Rust

Precies anderhalve maand hebben we het volgehouden:
Het bijhouden van alle uitgaves. En ben er nu al wel weer klaar mee.
Wat kost dat een tijd zeg, pffffff
Na het boodschappen doen, ga ik deze altijd scannen voor GFK consumerscan en de afgelopen tijd ook nog per week alle bonnetjes opschrijven en bewaren.
Dit was iets wat duidelijk niet voor ons werkt. Over naar plan B:
De inspiratie komt van het rijke wijf.
Wij hebben maar 3 potjes:
Elke dinsdag (ik krijg per week betaald op dinsdag en vriendlief op vrijdag) wordt er 200 euro van de bank gehaald, daarvan gaat 100 euro in het potje BENZINE en 100 euro in het potje BOODSCHAPPEN. Daarnaast hebben we een potje EXTRA: hierin gaat alle geld wat over is van de boodschappen en benzinepot. En alles wat we verkopen via MP en contant bij ons binnenkomt.
Voor nu hebben we nog geen idee wat we ermee gaan doen, maar het zal altijd wel van pas komen ;) Waarschijnlijk gaan we het gebruiken voor de vakantie of het gaat rechtstreeks naar de spaarrekening.

Tot nu toe doen we het netjes, we zijn nu 2 weken verder en er zit al zo'n 80 euro in de extra pot. (heb gisteren nog een verkoop van MP erbij gedaan van 40 euro!)

Zoonlief heeft een week vakantie en ikzelf heb ook een weekje vakantie opgenomen, zodat ook ik een beetje kan bijtanken.
Ik ben overigens hier nog steeds bezig met uitmesten, het gaat niet snel (heb er de laatste tijd een beetje met de pet naar gegooid), maar voor elk item die het huis verlaat, heb ik weer een beetje rust in mijn hoofd.
Ik wil toch deze week de rommelkamer (extra ongebruikte slaapkamer) leeg, of in elk geval opgeruimd  hebben. Ik sla hier nu alle dingen op, ook dingen die ik op MP te koop heb staan. Ik ga het nog een laatste keer proberen te verkopen op MP, zo niet ga ik de kringloop er blij mee maken.
Ook wil ik deze week de moestuin alvast klaar gaan maken voor aankomend seizoen. De snijbiet van vorig jaar staat er nog steeds, die heeft de hele winter zijn stengels niet laten hangen, dus wordt het wel eens tijd om deze nu te verwijderen.
Gisteren bij de Aldi Duitsland  nog zaden gekocht: 
 1. rucola  0,49 ct
 2. courgette  0,19 ct
 3. tomaten 0,19 ct
 4. pluksla  0,19 ct
 5. komkommers 0,19 ct
 6. dille 0,19 ct
 7. zonnebloemen 0,19 ct
volgende week heeft het tuincentrum 5 zakken potgrond voor 5 euro (ik koop elk jaar 5 van deze zakken en alles groeit hierop als een tierelier, zowel de courgettes als de violen doen het hier erg goed op.
En eens even kijken of ze alweer violen verkopen, want een beetje het lentegevoel kunnen we hier wel gebruiken.....

                                              plaatje van het www 

5 opmerkingen:

 1. ..hoewel ik geen potjes gebruik ga ik op dezelfde manier te werk. Elke kleinigheid noteren en narekenen wat, waar en waarom vreet tijd en mijn humeur zou dalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het werk best meevallen. Soms tel ik bonnen bij elkaar op als er alleen voeding op staat. En ongeveer een keer per week of per twee weken ga ik boeken in een excelbestand. Ik gooi daarna de bonnen weg. Heb ik iets niet helemaal goed geboekt waardoor er aan het eind van het jaar een kasverschil is dan kan me dat niet zo boeien.
  Ik vind het wel fijn dat ik per maand terug kan zien hoeveel en waaraan we gekd hebben uitgegeven.
  Maar voor iedereen werkt het natuurlijk anders. Ik vind potjes weer niet zo handig hier al doe ik dat deels wel met huishoudgeld. Wat ik aan het eind van de week overhoud doe ik in een bakje en zo spaar ik voor aanbiedingen en dure weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik pin alles en laat daarna Afas Personal uitrekenen hoeveel ik heb uitgegevn bij supermarkten etc. Bonnetjs uitpluizen doe ik ook niet aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd een kasboek ook niet langer vol dan een maand moet ik bekennen... Door het te pinnen kan ik het op mijn bankafschriften wel zien!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat het niet precies bijhouden van de uitgaven helemaal niet erg is, mits je het totaalplaatje hebt. Door het anderhalve maand te doen, heb je vast al een goed beeld gekregen van jouw uitgavenpatroon. leuke blog heb je, ik ga meelezen!

  BeantwoordenVerwijderen

update spaarplan van 2017

Op 1 maart schreef ik dat we een spaarplan hadden om nog in 2017 (10 maanden) 10.000 euro te gaan sparen. Dit schreef ik  hier . Het jaar ...