zaterdag 7 maart 2015

een dagje boodschappen doen


Vriendlief had afgelopen nacht weer eens nachtdienst, dus die moest vanmorgen even bijslapen. Ik heb zo'n beetje op zijn zachtst, alhoewel dat haast onmogelijk is met een zoon van 6, het huishouden provisorisch gedaan.
Ik heb afgelopen week 4 dagen gewerkt en op mijn vrije dag was ik niet lekker. Ik had maandag mijn laatste anticonceptiepil genomen en 2 dagen later, ik kan de klok erop gelijk zetten, wordt ik niet lekker. Symptomen van de griep, verhoging, hoofdpijn en een algeheel gevoel van malaise. Dit duurt dan een aantal dagen totdat mijn ongesteldheid begint en dan zijn de symptomen weer weg en als ik weer aan mijn nieuwe anticonceptiestrip moet beginnen heb ik weer deze symptomen.
anyway..... ik was er dus de hele week niet aan toegekomen  om boodschappen te doen.
Vanmiddag maar even weer wat boodschappen gedaan in Duitsland en gelijk de tank weer volgegooid.
Toen we op de terugweg waren naar huis, hadden we besloten dat we wel even door konden rijden naar het centrum van Groningen om daar verse vis te halen. We moesten wel opschieten aangezien de markt op 5 uur werd afgebroken en het inmiddels al kwart over 4 was.
Om hier te komen rijden we langs de "wallen" van Groningen .We hadden het eerst niet eens door dat we hier waren, we volgden de tomtom. Totdat we opeens vast kwamen te staan in de straat zelf en de meneer in de auto voor ons steeds stopte en om zich heen begon te kijken :O. Je kunt je voorstellen wat we zagen toen we daadwerkelijk stil kwamen te staan. Een oudere dame, ruim richting pensioenleeftijd, met een neon geel stringetje en topje aan en van top tot teen behangen met goud. Ik keek naar rechts en keek zo haar mossel in (sorry alvast als je van plan was op binnenkort mosselen te eten;) eet smakelijk alvast ). Gets....
Met de nodige oponthoud toch een plekje gevonden in een parkeergarage vlakbij de vismarkt. 
We hadden nog een half uurtje om wat lekkere dingetjes te halen en we hadden geluk dat de marktkooplieden graag van hun waren afwilden. Wat we op de markt hebben gekocht:
 • 4 verse talapia's totaal 2,5 kilo voor €14
 • ongeveer een pondje jonge kaas en een stukje oude kaas €6
 • 5 mango's €1
 • 4 aubergines €1
 • knoflook 10 bollen €0,50
 • 4 granaatappels €1
 • 3 galia meloenen €1
 • 2 kilo pitloze druiven, zowel wit als blauw €1
 • 20 mandarijnen €2
 • 2 komkommers €1
 • 3 advocado's €1
 • 10 limoenen €1
 • 1 kg tauge €1
 • 1 kg gekruide kippenpoten €2,50

de mango's waren nog erg hard, dan kunnen ze nog wel even liggen, mochten ze nu niet lekker zijn, kan ik er altijd nog smooties van maken en anders gaan ze in de sapcentrifuge.
voor mijn doen heb ik veel geld uitgegeven op de markt. Morgen nog even een vers broodje halen bij de bakker en dan zit de week er weer op
Deze week keurig binnen het budget van 100 euro gebleven met 83.26 euro                                                   plaatje van het www

8 opmerkingen:

 1. Je zou kunnen overwegen om twee pilstrips achter elkaar te nemen, dan ben je nog maar zes keer per jaar ongesteld... (Overleg met de huisarts!).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je zeker weet dat je geen kinderen wilt, kun je ook definitieve oplossingen overwegen. Veel mogelijkheden, net zoals op de markt ;-)
  Mij beviel de pil ook niet, dus die stap heb ik eind dertig genomen. Niet alleen het fysieke gedoe de deur uit, ik ben ook een stuk relaxter geworden. Maar ja, definitief is wel eehhh definitief he. Dus wanneer dat handig is, ligt erg persoonlijk. Maar elk jaar dat het je pil scheelt, is het echt waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed inkopen gedaan op de markt! Dat lukt mij nou nooit voor zo weinig....Ding je dan ook echt af trouwens, of is het zowiezo goedkoper aan het eind van de dag bij jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prikpil goed idee.
  Niet meer ongesteld en geen hoofdpijn meer.
  Echt top.
  Als je geen kinderen meer wilt zou ik t iedereen aanraden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Spiraaltje werkt bij mij prima. Ben nu al 4 jaar niet meer ongesteld geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.