maandag 2 maart 2015

ergernissen in de trein....

als ik naar mijn werk ga, maak ik gebruik van het openbaarvervoer. ik woon in een klein dorpje en moet dan met de boemeltrein naar de grote stad. en een van de grootste ergernissen, voor mij dan, is het fenomeen studentjes cq middelbare scholieren.
in de trein zit ik standaard in de stiltecoupe, waar ik heerlijk rustig naar buiten kan kijken en heerlijk zitten dromen over het leven. soms is dat met boek, maar meestal zonder.
dan is er niks zo vervelend als het worden gestoord in je droom door een aantal scholieren die 2 aan 2 de stiltecoupe binnenkomen en het heel uitgebreidt gaan zitten hebben over hun exen, relaties en bedprestaties, vergeet niet, het gaat hier om dames van maximaal 15 jaar oud.
zucht.....wanneer is het gebeurt dat ik een oude zeur ben geworden en erg op mijn rust ben gesteld...of ben ik gewoon ongemerkt volwassen geworden?
fijne dag iedereen
ps, dit berichtje is getypt op het mobieltje, terwijl ik me zit te ergeren....

11 opmerkingen:

 1. Ach, arme jij. Ja, ik kan me er ook wel aan ergeren. En op andere momenten kan ik dit soort dingen gewoon langs me heen laten gaan. Goede reis nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat er nooit een conducteur is die de niet-stillen erop wijst dat het de stiltecoupe is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan ze er toch zelf op wijzen? Ik vraag meestal: Had u al gezien dat dit een stiltecoupe is? Daar wordt altijd wel goed op gereageerd...
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ... misschien helpt het je om terug te denken aan toen jij diezelfde leeftijd had....?
  Ikzelf was op die leeftijd waarschijnlijk ook niet in staat om mijn mond te houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Paar oordopjes inpluggen op je mobiel en genieten maar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Paar oordopjes inpluggen op je mobiel en genieten maar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar, helaas ;) Ik word ook oud blijkbaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beetje afhankelijk van de situatie zeg ik, als ik mij erger en dat is niet altijd zo, er zelf even iets van. Soms wordt er veel gekletst (en zit je in een niet stiltecoupé haast nog rustiger) en dan laat ik het zitten. Maar als er in een volledig stille ruimte 1 afwijkende stoorzender is dan spreek ik diegene even vriendelijk aan. Meestal hebben ze het oprecht niet gezien en soms krijg je zelfs excuses. Uiteraard zijn er ook de uitzonderingen die de regel bevestigen....zoals ik laatst ondervond. En het was niet eens een tiener! Een moeder ging met zoontje in de stiltecoupé zitten en zet op de tablet op orkaansterkte (werkelijk ik zat precies aan de andere kant en er was geen ontkomen aan, zelfs in een niet stille ruimte was dit ronduit asociaal!) een filmpje van bob de bouwer aan..en nog een keer, en nogmaals hetzelfde filmpje en nog maar een keertje en toen was ik het goed zat! Maar toen ik tegen de moeder (naar mijn mening terecht en vriendelijk) zei 'heeft u gezien dat dit een stiltecoupé is?' kreeg ik als antwoord: 'ja, nou en?' Verrast als ik was zei ik: 'nou daarom vraag ik mij af of u misschien uw zoontje ook met een koptelefoon naar zijn filmpje kunt laten luisteren of anders misschien in een andere coupé kunt gaan zitten?' Krijg ik naar mijn hoofd geslingerd: 'ja, ga jij lekker op de gang staan met je gratis kaart, het is druk en wij hebben betaald om te mogen zitten!' Blijkbaar dacht ze dat ik student ben, maar dat is niet het geval en ik betaalde net zo goed voor de reis (niet de zitplaats). Op dit punt bemoeide er zich een andere reiziger mee, man van middelbare leeftijd en duidelijk redelijk recht door zee. Door haar mede te delen: 'en nou rot je op met dat ellendige ding van je want anders maak ik er twee ellendige dingen van!' Waarop de moeder met zoontje heel verontwaardigd vertrok. Heerlijk genoten van de stilte daarna!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent echt geen zeur, als je in een stiltecoupe graag stilte wilt! Ik snap je ergernis helemaal!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.