zondag 4 augustus 2019

en dan is het te laat....

vanaf 2 weken voor de geboorte van onze dochter tot nu, zijn we niet meer op bezoek geweest bij mijn vader in het verzorgingshuis. De laatste 2 weken van mijn zwangerschap vielen me zwaar emotioneel gezien en elke keer als ik bij mijn vader op bezoek was geweest was dat echt een emotionele achtbaan, dit omdat hij elke keer bij vlagen zeer emotioneel was (dit was als hij een helder moment had en ons toch herkende).
Na de keizersnede heb ik wat complicaties gekregen, ik was vrij snel weer op de been en voelde me vrij snel al weer goed.
Na een aantal weken echter kreeg ik last van mijn litteken van de keizersnede.
Mijn lichaam stootte de onderhuidse, inwendige hechtingen af, waardoor elke keer mijn wond weer een stukje openging. Dit moet op de natuurlijke manier genezen, maar hier ben ik (nog) wel een paar weken zoet mee en ik moet in de tussentijd zo rustig mogelijk doen.
Mijn vader zit in een andere plaats in een verzorgingshuis (een kilometer of 40 van onze woonplaats) vandaar dat ik hem eigenlijk sinds mei niet meer heb gezien.
Ik heb telefonisch contact gehad met het verzorgingstehuis, helaas mogen ze mij, als enige dochter, geen informatie geven aangezien ik geen contactpersoon ben.


Afgelopen week belde mijn tante (jongste zusje van mijn vader) mij op.
Als wij elkaar zien maken we een praatje met elkaar, maar echt op bezoek gaan bij elkaar doen we niet.
Zij vroeg mij of het waar was dat mijn vader is overleden. Haar achterbuurvrouw werkt bij de ex vrouw van mijn vader en die ex vrouw vertelde op het werk dat mijn vader is overleden.


Het verzorgingshuis heeft mijn telefoonnummer en mocht er wat aan de hand zijn, had ik wel een telefoontje van hun verwacht.
Ik heb na het belletje van mijn tante gelijk contact gezocht met het verzorgingshuis. Deze mochten mij echter niet vertellen of mijn vader was overleden, aangezien ik geen contactpersoon ben.
Ik ben nooit boos, maar ben echt uit mijn slof geschoten tegen de leidinggevende. Ze bleef bij haar standpunt en ik moest maar contact opnemen met de contactpersoon (de ex vrouw van mijn vader).
Deze neemt echter haar telefoon niet op gooit hoorn erop en antwoord niet op berichten of mails.


Daarop heb ik contact gezocht met de gemeente, deze konden mij ook niet verder helpen ivm de privacywet.
Uiteindelijk heb ik met een smoes contact op moeten nemen met de Belastingdienst en deze gaven aan dat ze hebben doorgekregen dat mijn vader op 20 mei is overleden.


Ik ben zijn enigste dochter en weet van niks, zijn gehele familie weet van niks en niemand, maar dan ook echt niemand kan mij vertellen wat er met mijn vader is gebeurd.
Is hij begraven? gecremeerd? wat is er met al zijn spullen gebeurd? zijn foto's van vroeger, foto's van mij en van mijn man en zoon?


Ik heb hierop contact opgenomen met een notaris en deze gaf aan dat ik het boedelregister moet raadplegen. Dit heb ik gedaan, dit had alleen nogal wat voeten in de aarde omdat ik erachter moest komen wat zijn laatste woonadres is geweest voor het verzorgingshuis. Dit is inmiddels gelukt en nu wacht ik op bericht van het boedelregister.
Is er wel een notaris bij betrokken geweest (wat ik niet verwacht), dan moet ik daarmee contact opnemen.
Is deze er niet dan neem ik contact op mijn eigen notaris en dan gaat er een aangetekende brief richting zijn ex vrouw met het verzoek om al zijn spullen, en administratie aan mij te overhandigen.
Want volgens het erfrecht had en heeft zijn nergens zeggenschap op en over. Doet zij dit niet dan gaat er een aangifte naar de politie en neem ik contact op met een advocaat.


Nu zullen er mensen zeggen: waarom zou je dit doen? je krijgt je vader er niet mee terug, laat het rusten.
Dat klopt en mijn vader krijg ik er niet meer mee terug. Maar het kan en mag toch niet zo zijn dat iemand waarmee je geen connectie meer hebt (ex vrouw) en waar je maar 10 maanden mee bent getrouwd dit zomaar ongestraft kan doen en zo egoïstisch kan zijn dat je iemand zijn eigen dochter en familie geen afscheid laat nemen. Nog geen overlijdenskaart is er verstuurd, nog geen advertentie in de krant. Ik ontdekte via via dat zijn ex vrouw mijn vader zijn oude werkgever heeft aangegeven dat er geen advertentie geplaatst mag worden en dat het budget wat zijn oude werkgever daarvoor heeft aan haar heeft uitbetaald. Dan ben je in mijn ogen een echt monster!!!


Dit gaat waarschijnlijk nog erg lang duren en veel tijd en geld kosten, maar dat heb ik er graag voor over.

9 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend heftig verhaal! Ik wens je veel sterkte en hoop dat bepaalde zaken - op een voor jou prettige manier - worden afgehandeld. Dat het met jou - en de rest van je gezin - maar goed mag gaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat afschuwelijk, hoe wreed kan iemand zijn zeg! Heel veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat is wel heel vreemd allemaal. Jij bent erfgenaam (je kunt je kinderen namelijk niet onterven). De notaris die de erfenis afhandelt is dan ook in gebreke gebleven want die heeft een handtekening nodig om de boedel af te kunnen handelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat naar allemaal zeg, dat je als kind geen brief hebt gekregen. Een rare gang van zaken hoor. Gelukkig heb ik zelf een testament (2 jaar geleden) opgesteld bij de notaris om alles goed te regelen, voor als ik er niet meer ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bizar dat in dit geval een ex (van blijkbaar een relatief kortstondige relatie) dan toch de enige contactpersoon kon zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas een herkenbare situatie. Mijn moeder overleed 2,5 jaar geleden, ik kreeg weken later een rouwkaart (best vreemd als je daarop vermeld staat terwijl je van niets wist). Mijn vader leeft nog. Vorig jaar kreeg ik een bericht van de belastingdienst dat ik uitstel van betaling van erfbelasting had aangevraagd, en dat mij dat werd toegekend. Duh? Ik weet van niets! Het gekke is dat ik nu nog altijd niets weet, en belastingdienst en notaris niets voor me kunnen betekenen. Kennelijk ging dit over het kindsdeel waar ik recht op heb, maar mijn ouders hadden een langstlevende-testament, dus zou er pas erfbelasting moeten worden betaald bij uitbetaling kindsdeel, dus na de dood van mijn vader. Ik laat het maar rusten, de belastingdienst weet me te vinden, en als ik hen moet gaan betalen, is er blijkbaar ergens een erfenis op mij aan het wachten...
  Veel sterkte, uiteindelijk komt het vast allemaal wel goed, denk vooral aan jezelf en geniet van je gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een bizarre situatie! Veel sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat naar zeg! Allereerst natuurlijk gecondoleerd met het overlijden van je vader... Wat vreselijk dat je niet op de hoogte was gesteld zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wow wat stom ik snap dat je dan boos bent dat zou ik ook zijn

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.