zaterdag 28 maart 2015

Review

Hierbij mijn allereerst review. Van nu af aan ben ik van plan om vaker wat nieuwe producten te testen en hiervan een review te publiceren. Uiteraard ben ik van het consuminderen en zou het gaan over de wat goedkopere producten.


Per Blan kruiden tandpoeder........
wat is het en wat beloof het?
een natuurlijke tandpoeder voor parelwitte tanden. Dit ultra fijne tandpoeder verandert in de mond in een aangenaam schuim en laat een gevoel van frisheid na. Het geeft een koel gevoel in de mond en maakt van het dagelijks tandenpoetsen een moment om naar uit te kijken. Voor homeopatisch gebruik. Aanbevolen voor diabetici en kinderen, bevat geen suikers, doeltreffend voor rokers.met extracten van 7 kruiden, biologisch en niet getest op dieren.

hoe te gebruiken?
tandenborstel nat maken
overtollig water van de tandenborstel schuddel
de tandenborstel in het poeder drukken zodat er wat poeder aan de tandenborstel blijft kleven
de tanden met verticale en cirkelvormige bewegingen poetsen, zonder daarbij de achterkant te vergeten.

ingrediënten? 
 • tenside uit de vetzuren van kokosolie: alle tandpasta's bevatten tensiden. Dit zijn stoffen die noodzakelijk zijn voor het verwijderen van vetten, oliën en vuil van de tanden. ze verspreiden gelijkmatig alle andere ingrediënten in de mond, wat hun volledige activiteit garandeert.  Helaas bevatten de traditionele tandpasta's petrochemische tensiden,. Het gebruik van deze tensiden in de zeer gevoelige keel en mondholte is sterk af te raden wegens de onzuiverheden die zij bevatten. Men beschouwd deze tenside als één van de meest irriterende stoffen die in de cosmetica gebruikt worden en ze wordt verantwoordelijk geacht voor schade aan het tandvlees. deze tenside kan het tandvlees doen opzwellen en de slijmvliezen irriteren. De testiside die perblan gebruikt heeft uitstekende reinigende en dermatologische eigenschappen en is volkomen onschadelijk voor de gezondheid van de mond. zij veroorzaakte geen allergieën en irritaties van de slijmvliezen.
 • ultra fijn kalkpoeder: bevat  ultra fijn kalkpoeder dat door een zacht reinigend effect tandaanslag verwijderd zonder het glazuur aan te tasten.
 • natuurlijke smaakstoffen:bevat de natuurlijke extracten van zoethout, anijs, citroen en eucalyptus. ze geven een frisse adem.
 • extracten van 7 kruiden: de natuurlijke extracten van kamille, rozemarijn, melisse, tarmentil, klein hoefblad en harmelis reinigen, versterken en tonifieren. ze hebben een bloedstelpend effect en zorgen voor een ontspannend gevoel in de mond.
 • zeezout: per blan bevat een klein hoeveelheid zeezout, die het bloedstelpend effect nog wat verhoogt.
 • natuurlijk zoetmiddel: xylitol.is een suiker-alcohol en is het enige zoetmiddel tot op heden bekend dat zich niet in een zuur laat omzetten. xylitol is geschikt voor diabetici.
hoe ziet het eruit:
het is een poeder en zit in een blauw doosje van polyethyleen.

wat kost het?
ik heb het bij Bol.com gekocht en heb ervoor betaald €2,79, ik heb ze inmiddels ook al bij de natuurwinkel zien liggen voor €3,95.

wat zijn mijn bevindingen?
Ik heb het eigenlijk gekocht als een probeersel. ik had nl een product gekocht bij bol.com en het totaalbedrag van mijn bestelling zou zijn 19,99 euro. Ik zou hierbij nog eens 1,99 euro verzendkosten moeten betalen omdat ik een bestelling had van minder dan 20 euro, dit vond ik een beetje zonde en ben toen maar wat gaan surfen om te kijken wat het goedkoopste product zou zijn en toen kwam ik bij dit tandpoeder uit en besloot het erbij te bestellen, zodat ik in elk geval geen verzenkosten zou moeten betalen...........

Ik ben hier inmiddels al weer 2 weken mee aan het poetsen. Het was in het begin echt wennen, ik had een hele duidelijke frisse citroensmaak verwacht, dit valt wel wat tegen, ik vind het mondgevoel nogal poederig, na een tijdje poetsen veranderd het wel in een schuim.
Ondanks dit mondgevoel kan ik echt verschil merken. Ik heb van kleins af aan zeer gele tanden, de tandarts verklaard altijd dat dit betekend dat ik zeer sterke tanden heb (ik denk wel dat dit klopt, ik wordt volgende week 30 en heb nog nooit geen gaatje oid gehad). Anyway, ikzelf heb hier wel veel last van, zoveel last dat ik jaren geleden mijn tanden heb laten bleken, met echt zeer zeer weinig resultaat. Ik verwachtte dus van dit tandpoeder zeer weinig.

Allereerst merk ik dat mijn tandvlees rustiger is, dit was altijd wel wat rood bij de aanzet van mijn tanden en ik had ook regelmatig last van bloedend tandvlees. Nu ik deze poeder 2 weken gebruik, heb ik geen bloedend tandvlees meer gehad en ook mijn tandvlees is mooi roze.
en gelijk al na de eerste keer poetsen kon ik zien dat mijn tanden witter waren, het ging niet van geel naar parelwit, maar ik merk toch echt dat ze witter zijn, en ik vind zelfs dat ze witter zijn dan ze ooit in mijn leven zijn geweest.
Ook ruik ik minder uit mijn giechel , vooral s'morgens bij het wakker worden. Ik wordt tegenwoordig wakker met een frisse mond.

Is er dan geen nadeel te bedenken bij dit product? 
jawel, een echte nadeel is dat ik na het poetsen geen fris gevoel heb, bij mijn normale tandpasta heb ik dit wel, waarschijnlijk omdat dit komt door de pepermuntolie die er in normale tandpasta zit. Ook vind ik het poederige niet fijn, kwestie van wennen denk ik.

Ik had deze keer de citroen versie, als deze op is ga ik ook de munt versie proberen, ik hoop dat deze mij wel een fris gevoel gaat geven na het poetsen.

Conclusie:
Ik ben er zeer tevreden over, het maakt tanden witter, maakt goed schoon en is goed voor tandvlees en van de ingrediënten wordt ik ook zeer vrolijk. Ik kan het echt iedereen aanraden: inmiddels is ook vriendlief het gaan gebruiken en die was na het eerste gebruik van zijn tandsteen verlost dus ook die is zeer, zeer tevreden, ook omdat hij geen bezoekje aan de tandarts hoeft te brengen om zijn tandsteen hoeft te verwijderen.

mocht je het ook willen gebruiken, klik op een van de plaatjes en je wordt gelijk doorgelinkt naar het product op de website.....

9 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen. Heb je er helemaal geen tandpasta naast gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nee, ik ben gelijk helemaal over gegaan. Ik denk ook niet dat ik nog terugga. Ook vriendlief is helemaal om

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat dat poeder goed bevalt.
  Ik maak zelf tandpasta van kokosolie, baking soda en pepermuntolie en iets zeezout.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel slecht voor je tanden om met baking soda te poetsen. Je poetst (schuurt) steeds meer bescherming weg en op den duur worden je tanden alleen maar geler.

   Verwijderen
  2. Onzin! Ik poets al meer dan twee jaren met zuiveringszout en volgens mijn tandarts zijn mijn tanden er goed en gezond. De 'normale' tandenpasta's zijn ook gebaseerd op zuiveringszout.

   Het zijn zuren die je tandglazuur aantasten. Suikers uit voedsel worden omgezet in zuren en daardoor zijn suikers dus zo slecht voor je tanden.

   Frisdranken danken hun frisse smaak aan het toegevoegde zuur. Ook vruchtensappen en wijnen zijn zuur. Hoe zuurder de drank, hoe erosiever voor het gebit. Een drank met een pH van beneden de 4 kan eroderend werken op het tandglazuur.
   Ook zure voedingsmiddelen kunnen het gebit aantasten. Met name zuur fruit, citrusvruchten en bessen. Ook aangezuurde levensmiddelen (azijnzuur, citroenzuur of dieetzuur) kunnen een probleem vormen.
   Bron: Tandartsplein

   Natriumbicarbonaat is een alkalische stof, het tegenovergestelde van zuur oftewel het is dus een base. Het helpt dus de zuuraanvallen op je tandglazuur te verminderen. Daarom is natriumbicarbonaat vaak de basis voor tandpasta’s.
   Speeksel zorgt voor een bufferende werking tegen de zuren en beschermt je tanden dus tegen cariës en tanderosie. Na het tandenpoetsen is die beschermende laag weg gepoetst en kunnen zuren dus beter inwerken op je tandglazuur wat daardoor aangetast wordt. Te vaak je tanden poetsen is dus niet goed! En vooral niet tandenpoetsen net voor of na het eten van een zuur voedingsmiddel.

   Voor meer info kan je ook hier nog kijken:
   http://www.greenevelien.com/1Eco_8verzorging.php#tandpasta

   Verwijderen
 4. Klinkt goed zeg. Bedankt voor de fijne review. Ik ga er naar linken op mijn review blog!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik stel me wel de vraag of het product echt veilig kan zijn aangezien je vriend na het eerste gebruik van zijn tandsteen 'af' was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.