dinsdag 17 januari 2017

baan? of geen baan?

2017 is inmiddels al bijna een maand oud. En ook het einde van mijn werkcontract komt in zicht. Deze loopt begin maart dit jaar af. En nu met alle dingen die er spelen bij mijn werkgever is het voor mij en ook mijn collega's de vraag of we in maart nog wel een baan hebben.
Het gaat niet zo goed met mijn werkgever, er zijn van hogere hand wat financieel onvoordelige beslissingen genomen, waardoor mijn werkgever onder curatele staat. En alles, maar dan ook echt alles moet door hogere hand worden bekeken en beoordeeld of het financieel wel nodig en verantwoord is..... zo ook de verlening van de werkcontracten voor mij en met mij honderden collega's....( ter vergelijking : als we een pak papier nodig hebben duurt dat ongeveer 6 weken , voordat het goedgekeurd en ontvangen is!!!)
En dat is zenuwslopend en levert ook geen leuke sfeer op de werkvloer op.
Tot op heden weten de meesten van ons nog niks. Er zijn al wel een aantal collega's die hebben gehoord dat hun contract niet gaat worden verlengd.  Maar de meesten van ons weten niks. Veel collega's nemen het zekere voor het onzekere en hebben een andere baan gezocht.
Aan de ene kant wil ik dat ook gaan doen, maar ik verdien hier 2x zoveel als bij een andere baan en dat betekend dat ik 1 dag per week meer moet gaan werken voor hetzelfde loon. En mijn vrije tijd is mij meer waard dan het geld. Dat zou voor mij betekenen dat we er financiël nog meer op achteruit gaan. ( inmiddels werkt iedereen in het bedrijf al 1 dag per week minder). 

Ik kies ervoor om het gewoon af te wachten. Ik hoor dagelijks van de mensen waar ik mee te maken heb dat ik mijn werk goed doe. En ik heb in de periode dat ik hier werk veel cursussen gedaan en veel bijgeleerd. 
En stiekem hoop ik dat er zoveel mensen zelf weggaan en al te horen hebben gekregen dat ze weg moeten dat degene die nog niks hebben.gehoord mogen blijven 😉.

Wat zouden jullie doen? Afwachten of toch iets anders zoeken?

9 opmerkingen:

 1. Ik zou rondkijken én afwachten. Er kan zo maar een baan voorbij komen die wel past.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rond kijken kan geen kwaad zou ik denken in dit geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo laat mogelijk het personeel informeren. Het veroorzaakt spanningen op de werkvloer, maar ook hogere inzet van degenen die willen blijven.

  Een zenuwentoestand dus.

  Rondkijken kan nooit kwaad. Als ze dan komen met een voorstel dat je mag blijven, heb je gelijk wat onderhandelingsmogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat denk je dat er met de motivatie gebeurd van mensen die tijdig horen dat ze weg moeten....?? Denk je dat de directie niet met zenuwen rondloopt? En de eigenaar krijgt geen uitkering hoor. Die krijgt NIKS. ondanks de vele belastingen die hij heeft betaald. Crisis, faillisement is meestal voor niemand leuk. Tuurlijk zijn er bedrijven die erop inspelen en mega ontslagrondes doen om op de lange termijn te besparen. Maar de meeste bedrijven die zijn echt niet blij met ontslag aanvragen.

   Ik zou overigens ook om me heen kijken. Een andere baan waar je minder verdiend maar je meer op je plek zit is ook wat waard.

   Verwijderen
 4. Omdenken: wat fijn dat je de afgelopen tijd en nu nog steeds een baan gehad hebt waarmee je twee keer zo veel verdient dan bij een andere baan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou me zeker oriënteren op evt. banen en dan ook rustig afwachten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ook mooi ff rondkijken en afwachten. Als je opties duidelijk zijn kun je kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een lastig vraagstuk. Maar misschien kun je gewoon 'passief' zoeken. Dus niet actief, maar het wel in de gaten houden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Cv alvast op orde brengen en rustig rondkijken, maar verder nog even blij en zitten waar je zit. Hoe lang heb je recht op ww? Dat scheelt immers ook in de druk tzt.

  BeantwoordenVerwijderen

nieuwe baan

Een aantal maanden geleden zat ik al te twijfelen.. wel of niet op zoek naar een andere baan. Inmiddels is het zover, 2 weken geleden ben i...