dinsdag 5 januari 2016

code rood/violet

Vandaag geldt voor dit gedeelte van het land code rood. Zelfs op internet hadden ze het over code violet: levensgevaarlijk weer.....

Ikzelf had vandaag een dagje vrij genomen, doordat het de afgelopen periode zo warm was geweest wilde ik de tuin nog even winterklaar maken, en dat kan immers beter als zoon naar school is..
Vanmorgen om half 7 het eerste whatsappje, vanwege het weer was de school van zoon gesloten. Bij het openen van het internet vlogen de berichten over het weer en de vele ongevallen om je oren. Bedrijf na bedrijf en school na school bleef dicht... Bussen en treinen reden niet en de wereld was voor even stil.

Vriend moest wel werken (het bedrijf waar hij immers werkt, is 24/7 per dag productief en dat het jaar rond. Hij is vanmiddag rustig vertrokken in jawel, onze nieuwe auto. Wat is het dan heerlijk om geld achter de hand te hebben en dat je in zulke situaties een " ding" gelijk kunt vervangen.

Toch mezelf maar even buiten wagen, bij de eerste stap belandde ik al op mijn billen...
je kon echt waar schaatsen op de weg, zo verschrikkelijk glad.
Alles zat onder het ijs, de muren, kozijnen, ijsbloemen op de ramen, zelfs de autodeuren konden niet open.

Zoon heeft de hele middag op de weg voor het huis geschaatst samen met andere kinderen uit de buurt, af en toe kwamen er mama's warme chocomelk en warme knakworstjes brengen. Zoon ligt nu uitgeteld op de bank.

We zijn benieuwd of we morgen weer een vrije dag hebben..
6 opmerkingen:

 1. Ik vond de weerkaart op TV grappig. Code rood is in het Noorden, maar op de kaart was dat nu blauw gemarkeerd en een strook geel en de rest van Nederland was ROOOD. De logica ontging me volledig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier was het ook verschrikkelijk glad. Ik zou vandaag buiten de deur werken, maar heb dat verplaatst, naar... even afwachten. Hopelijk morgen, want ik wil niet volgende week ineens met twee dagen zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kregen net te horen dat ook morgen de school gesloten is.. en voor morgen ook code rood.

   Verwijderen
 3. Ja hier ook zo...mijn kids hebben ook lekker de hele dag gegleden en liggen nu lekker te chillen op de bank....fijn is dat. Ons bedrijf besloot ook maar de deuren dicht te houden...Tis ook snotglad, ben net eventjes buiten geweest, maar man...wat nog glad overal.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn kinderen moesten gewoon naar school en man is op de fiets naar zijn werk in Sneek gegaan. Ging prima. Ik moest zelf vandaag naar Drachten om les te geven. Orders van de baas gekregen om thuis te blijven. Heb er niets aan als jij straks als patiënt in ons ziekenhuis ligt ipv zelf te werken, zei ze. Omdat de leerlingen ook moeilijk ter plekke konden komen, heb ik het maar afgelast. Lekker thuis op de bank bij de houtkachel gewerkt :-) olga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk dat je zoon de hele dag fijn buiten heeft kunnen spelen zeg! Het is natuurlijk onhandig, maar dit weer lijkt me ook best bijzonder.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

eindelijk is het dan zover.....

Bijna 3 jaar na het kopen van onze woning is het dan zover.. Op 1 juli worden onze zonnepanelen geïnstalleerd. 12 stuks krijgen we er, da...