maandag 19 mei 2014

wat voelt het heerlijk

Wat voelt het toch heerlijk om schuldenvrij te zijn.
Echt alsof er een last van mijn schouders is afgevallen.
Letterlijk en figuurlijk, want ik ben inmiddels al een aantal kilo's kwijt, 18 kilo om precies te zijn, en hoe dat zo komt?.....geen idee, ik sta niet elke avond in de sportschool, ik heb echt geen idee. 
Verder merk ik er nog niet zo heel veel van, behalve dat ik een maat kleinere kleding heb en mezelf wat fitter voel. Ik heb er ook een ticker voor aangemaakt, zodat ik (en jullie) kunnen zien hoeveel ik al kwijt ben en hoeveel ik er nog moet.

 Ik heb een streefgewicht van 75 kilo. Ik ben maar 1.68 lang, maar brede heupen ed, dus zou heel blij zijn om de 75 kilo te halen. Maar met 80 zou ik ook al blij zijn. Ik weeg nu 95 kilo. Maar op zijn zwaarst was ik ooit 138 kilo. Toen ben ik 38 kilo afgevallen en daarna weer 13 kilo bijgekomen. Dus de laatste keer dat ik 2 cijfers op de schaal zag staan is ook wel meer dan 10 jaar geleden.

Vanaf Juni kan ik gewoon beginnen te sparen. Begin juni komt het vakantiegeld, ik was van plan om er een deel van te gaan sparen en ik wil heel graag nieuwe gordijnen (vitrage/inbetweens), maar om ze te laten maken kost ook weer heel veel geld. Daarom wilde ik ze halen bij het zweedse blauw-gele warenhuis en ze zelf gaan naaien (inkorten), ik heb nog een cadeaukaart liggen van €20, dus die kan ik er dan mooi op inleveren. Ik denk dat het me ongeveer 50 euro gaat kosten en dan heb ik het ook weer netjes.

Verder heb ik qua vakantiegeld niet zoveel wensen. Mijn zoon is niks nodig. Die heb ik vorige week bij de Primark (ja ja we zijn een dagje weggeweest naar Bremen en natuurlijk moesten we langs de Primark)
Qua drukte viel het mee, maar natuurlijk veel meer gekocht dat berekend, maar ja daar is het kinderbijslag voor.....
Hij is qua kleding voor de hele zomer klaar. Sandalen had ik vorig jaar al gekocht, toen waren ze in de opruiming en een maat groter gekocht en hij kan ze nu aan.
Ik heb verder ook niks nodig qua kleding (tenminste nog niet  ;) ) 
Ik ben weer (zucht zucht en nog eens zucht) bezig met het uitzoeken en opruimen en op MP zetten van overbodige spullen.
Het wordt er nu wel steeds meer, want die broeken en kleding in maat 56/58 kan echt niet meer!!!

Verder gaan de baby konijntjes ook goed. Kan me alleen wel voor de kop slaan.....
Mijn vrouwtjes konijn loopt overdag altijd los (heeft ze wat rust van haar 6 kleintjes) en mijn mannetje zit altijd in de ren.
Ineens roept mijn zoon mij dat de konijn los is, ik kijken, zie ik nog net dat het mannetje bovenop mijn vrouwtje zit en zich op zijn kont laat vallen.....
Dus ik ga ervanuit dat ik over 30 dagen weer een nest heb, haar huidige nestje is nu 3 weken oud, dus als die 6 weken oud zijn haal ik ze bij moeder weg, en laat ik ze nog 3 a 4 weken samen zitten. Ze eten nu al met moeders mee dus dat gaat prima dan.

Ik wilde eigenlijk geen nest van deze man, ik heb hem gekregen van een kinderboerderij waar hij echt verschrikkelijk is behandeld, hij is hier nu een maand of 2 en hij heeft er nog steeds last van. Hij had een oogontsteking die niet is behandeld en die daarom chronisch is geworden. Hij is nog steeds veel te mager, terwijl hij hier al een kilo is aangekomen en hij ziet er nog heel gehavend uit. Hij is ook al heel oud.......
Maar ja, het leed is al geschiedt en er is niks meer aan te veranderen.

kleinfarmhuus  Ik had een vraag aan jou.... Ik las op je blog dat je ook konijnen hebt en dat je die hebt voor consumptie, slacht jij ze zelf? Want het lijkt mij ook wel wat....

Op dit moment ben ik heel druk met de konijnen, zwemles van mijn zoon (4x per week) en met alles opruimen, uitzoeken, schoonmaken, klussen ed........
Dus als ik even niks post, dan raad je het al........... ben ik aan het opruimen

1 opmerking:

  1. Klinkt goed allemaal...schuldenvrij zijn geeft ruimte in je hoofd, en daarmee ruimte om andere dingen te doen. Opruimen of langzaamaan afvallen gaan ineens een stuk makkelijker of vanzelf. Geniet ervan!

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen

wat gaat het nieuwe jaar ons brengen?

Een hele tijd geleden schreef ik over mijn nieuwe baan. Wat eerst voor maar 2 maanden zou zijn, is nu al 10 maanden mijn baan. Vorig jaar n...