vrijdag 30 augustus 2019

in een half uur meer dan 500 euro besparen?

Man, zoon en ik zijn alle 3 lid van de lokale sportschool.
Door de prijsverhogingen betalen we met zijn 3 en meer dan 100 euro per maand voor alleen het sporten bij de sportschool. (Zoon doet ook fanatiek aan paardrijden en we betalen dus veel geld maandelijks aan het sporten.)


Zoon heeft een los abonnement en man en ik een koppel abonnement
Voor man betalen we € 34,50 per 4 weken, voor zoon betalen we €24,50 en voor mij betalen we €42,45 per 4 weken. (ik heb er E-GYM bij).
Maar liefst € 101,45 per 4 weken.  Hierin zit onbeperkt sporten, voedingsadvies en meedoen met alle lessen en ook inclusief gebruik van de zonnebank, sauna (gebruiken we nooit) en drankjes.


Voor 1 jaar betalen we €1318,85 en dit alleen al voor de sportschool!!!
Omdat ik op dit moment geen baan meer heb en het met minder moeten doen, betekend dit voor ons dat we moeten bezuinigen.
Voor mij is het geen optie om bijvoorbeeld te gaan wandelen buiten of te fietsen, want ik weet van mezelf dat ik dan niet ga. De sportschool is voor mij echt een stok achter de deur en fijn voor de sociale contacten.


Ons jaarabonnement was afgelopen en dit betekende dat we konden gaan kijken naar een andere abonnement of een andere sportschool.
Nu zijn wij echter alle 3 zeer tevreden over deze sportschool en de lessen die er gegeven worden. We wilden dus graag blijven.


Eerst heb ik online gekeken naar de verschillende tarieven van sportscholen bij ons in de buurt, eigenlijk verschilden ze qua prijs niet eens zo heel veel van elkaar. In het meest positieve geval scheelde het ons met de huidige sportschool 15 euro per maand.
Tijdens het vergelijken heb ik ook de prijslijst van onze huidige sportschool bekeken en daar zag ik dat ze ook een familie abonnement hebben.
Deze kost voor 2 volwassenen en 1 kind "maar" 69 euro per 4 weken.


Dit was al een zeer fijne besparing van enkele tientjes per maand
Na even te hebben gebabbeld met een medewerker kwam ik erachter dat ze ook korting geven als je in 1x het hele jaarbedrag betaald. Deze korting is maar liefst 10% op het volledige bedrag. Bij welke bank krijg je deze rente nog per jaar?


Doordat wij in de zeer gelukkige positie zijn dat we een leuk spaarbedrag op onze rekening hebben staan, hebben we besloten om het volledige jaarbedrag in 1x te betalen.
Normaliter moet je ook weer inschrijfkosten betalen, maar die heeft de medewerker ons ook cadeau gedaan.
We hebben betaald:


13 (per 4 weken) x €69  = € 897
10% korting                  = € 89,70
betaald bedrag              = € 807,30


Het verschil met wat wij het afgelopen jaar betaalden is maar liefst €511,55!!!
als je dit naar een maand omrekent is het een 4 wekelijkse besparing van €39,35.


Mocht je ook willen besparen?
Het loont echt de moeite om te gaan vergelijken en in gesprek te gaan met het bedrijf waar je zaken mee wilt gaan doen. Of dit nu om de sportschool gaat of om een energieleverancier of verzekeraar.
Ze willen je graag als klant (behouden) en willen je meestal graag tegemoet komen met een leuke korting of aanbieding, dit zodat je weer een bepaalde periode hun diensten afneemt.


Hebben jullie onlangs nog ergens op bespaard?

afbeelding Bruno Glatsch via Pixabay3 opmerkingen:

 1. Je verhaal zou ik best willen lezen maar de donkergrijze/groenige achtergrond maakt dat onmogelijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan het lezen, maar een witte tekst of een witte ondergrond is veel leesbaarder. Het contrast is nu heel klein. Dat geldt ook voor de regels van het archief en labels, die zijn slecht leesbaar!

   Verwijderen
 2. Hoi, mooi verhaal. Wij checken sowieso ieder jaar de energie. Alle beetjes helpen!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.