donderdag 4 mei 2017

Werk gedoe

Ik zit de laatste weken niet zo goed in mijn vel en ik heb echt het idee dat het te maken heeft met alles wat er op mijn werk speelt.
Dus bij deze een kleine update


We staan nog steeds onder curatele. Dit maakt dat alles op mijn werk veel tijd kost. Willen we een pak papier, moeten we daar weken op wachten. En zo ook de verlengingen van de contracten. 
Bij de vorige verleningen van de contracten in maart, heeft het grootste gedeelte van mijn collega's,  een contract gekregen van 5 maanden, sommigen zelfs van 3 maanden. Die van mij loopt dus tot augustus dit jaar en dan zou er weer bekend moeten zijn voor hoeveel maanden ze ons dan weer gaan verlengen. 
Het schiet echt niet op en voor het personeel is het slopend en velen kiezen er dan ook voor om naar een andere werkgever te gaan.
Daarnaast hebben we een hele drukke periode achter te rug de afgelopen 2 maanden en de komende 2 maanden zullen niet anders zijn. Ik werk dan ook veel over (leuk voor de spaarrekening,  iets minder voor mijn eigen gemoedsrust ).
En op alles moet worden bezuinigd,  waar eerst iedereen een eigen bureau had, met de zaken waar je op dat moment mee bezig was. Zo is deze van de ene op de andere dag weg en moet je maar kijken op welke werkplek je gaat zitten, en wij maar dagelijks dossiers van de ene naar de andere werkplek slepen....
Ook mijn directe manager is weg, haar contract werd niet omgezet in een vast contract en ze moest vertrekken. Heel erg jammer, want ik had een hele goede band met haar. Van de 20 collega's in mijn team zijn er inmiddels al 6 zelf vertrokken ivm een andere baan. (Ik geef ze geen ongelijk)
En als klap op de vuurpijl kreeg de rest van ons overgebleven team te horen dat we sinds deze week maar op een andere werklocatie moeten werken. (In de stad Groningen zijn 2 verschillende werk locaties van mijn werkgever, de een in het centrum en de andere aan de rand van de stad), wat voor velen meer kilometers en reistijd betekent. Het voelt ook echt als een doodlopend einde en de motivatie is een beetje weg.

Vandaar ook dat ikzelf in de tussentijd niet stilgezeten heb en per as oktober een andere baan heb gevonden. Het is in mijn woonplaats en op letterlijk 5 minuten loopafstand van ons huis.
Het vervelende eraan is dat ik er qua uurloon 4 euro op achteruit ga en ook ben ik mijn vaste vrije dagen kwijt. De nieuwe werkgever verlangt dat je de hele week beschikbaar moet zijn, ook als ik maar 20 uur per week werk. En twijfel dus nog enorm wat ik moet gaan doen. Want zo lever ik wel heel erg veel in.
Nu ik dit zo schrijf ben ik me ervan bewust dat ik in een luxe positie zit...

Mocht mijn contract bij mijn huidige werkgever om een of andere reden niet worden verlengt, wat ik niet verwacht want volgens mijn laatste functioneringsgesprek 2 weken geleden, doe ik mijn werk zeer goed en zijn ze wel van plan om mijn contract te verlengen. Dan kan ik altijd de andere baan per oktober gaan accepteren.
Ik ben er al wel uit dat ik de verlening die mijn huidige werkgever mij waarschijnlijk gaat aanbieden wel ga accepteren, want dan ben ik 2 jaar in dienst en heb ik daarna, bij een niet verlenging of ontslag recht op een transitievergoeding. Geven ze mij een contract van een paar maanden, dan is het prima en ga ik tijdens die paar maanden verder met zoeken. Krijg ik weer een jaarcontract. Dan wil ik in  de avonduren een thuis studie gaan doen, wat meer aansluit bij mijn huidige functie.
Van huis uit heb ik een opleiding gedaan voor werk in het onderwijs, en werk ik op dit moment in de financiën , belastingen en cijfertjes . En ik vind dit stiekem toch wel heel erg leuk om te doen.

Ik kan voor nu alleen maar zeggen: de tijd zal het leren...3 opmerkingen:

 1. Spannend joh! Sterkte en hopelijk ben je straks blij met de uitkomst...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste,

  Ik zou zelf erg goed nadenken over de eventuele baan in je woonplaats. Het is dan misschien wel dichtbij maar er kleven naar mijn idee veel nadelen aan.

  - een lager uurloon
  - 40 uur beschikbaar zijn om 20 uur te mogen werken. Hoe lang van te voren geeft het bedrijf aan wanneer je moet komen werken, of bellen ze een uur van te voren. In het laatste geval zit je de hele week vast, je kunt bijvoorbeeld geen afspraak maken bij een vriendin, kapper etc. Dus je wordt eigenlijk gegijzeld.
  - Is 20 uur werken versnippert over de hele week. 's-morgens een paar uur en eind van de middag terugkomen. Vijf dagen van 10 - 14 uur. Of tweeënhalve dag aaneengesloten.

  Een baan van 20 uur is prima, je hebt veel vrije tijd maar je moet ook kunnen uitgaan van een vast rooster is mijn idee.

  Sterkte met je huidige baan of eventueel een andere.

  groet an

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe is het inmiddels met je baan? Heb je verlenging gekregen of heb je die andere baan genomen?

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.