maandag 3 april 2017

als er iets tegenzit, zit echt alles tegen

Ik was de maand erg goed begonnen aan ons spaardoel, en wilde jullie wekelijks meenemen met de vorderingen.

Helaas loopt alles dan net even wat anders......
We zijn echt heel erg blij met onze auto, misschien de auto iets minder met ons...

Wij hadden nog een cadeaubon liggen van de wasstraat en man wilde de auto mooi laten wassen en poetsen.
Hij ging met de auto door de carwash, blijft dan eigenlijk altijd in de auto zitten (tja het blijven dan net kleine kinderen he 😉) en opeens ziet hij, dat tijdens de carwash de ruitenwissers helemaal rechtop staan en kan ze niet meer bedienen, hij zag de schoonmaakrollers komen en hij toeterde nog naar het personeel om eventueel de band even stop te laten zetten, maar daar werd niet op gereageerd door het personeel. Waar hij voor vreesde gebeurde,beide ruitenwissers knapten finaal af.. mijn man na de carwash gelijk personeel laten zien wat er was gebeurd en die zagen op de bewakingscamera's dat mijn man geen schuld had en ze hebben man gelijk doorgestuurd naar de dealer/garage om de auto te laten maken op hun kosten.
Nadat we een paar dagen een leenauto van de dealer hadden meegekregen, kregen we onze eigen weer terug. Van de carwash kreeg ik een bos bloemen en mijn man mag een jaar lang daar de auto gratis laten wassen.
Als dank voor de goede service hebben wij het personeel getrakteerd op gebak.

Een paar dagen later ontdekte ik (man was niet aanwezig ivm nachtdienst ) dat we , toen het zo erg regende en stormde, last hadden van lekkage in onze slaapkamer, het stroomde en druppelde uit het plafond.  Ik kon op dat moment niet veel anders doen dan er een handdoek en emmer onder leggen en hopen op het beste.  Wij de volgende dag gelijk een vakman laten komen en die heeft gezien dat er water lekte tussen het beschot en het kozijn. We hebben het gelijk laten maken en sindsdien geen last meer gehad. We moeten nog wel even kijken wat we met de gevolgschade moeten, er zitten wat kringen op het plafond en het behang is losgelaten en rolgordijn is beschadigd. 

En je kunt het geloven of niet, maar pech komt altijd x3, want vorige week kregen we het weer.
Mijn man kwam net van de nachtdienst en voordat hij ging slapen, zou hij mij nog even naar het treinstation brengen (als ik met de bus moet dan ben ik veel te vroeg op mijn werk).
De trein was er nog niet, dus wij zaten nog even  in de auto wat te kletsen. Toen de trein daarop kwam, wilde man de auto starten en hij deed helemaal niks, man zijn eerste gedachte was dat het de accu was, omdat we hadden gewacht met de radio aan. De auto zelf gaf niks aan, mijn man zei dat ik maar in de trein moest gaan en dat hij het wel zou regelen. 
Omdat hij dacht dat het de accu was heeft hij hulp van een omstander gevraagd om de auto te starten. Maar dat werkte niet. Hij heeft hierop een vriend gebeld en ook die kon de oorzaak niet vinden. Daarop heeft hij de dealer gebeld en ook die kon te plekke de oorzaak niet vinden. 
Uiteindelijk hebben ze de auto opgetakeld en bleek dat de distributie ketting (we hebben expres een auto genomen met ketting en geen riem, ivm onderhoud) was geknapt.Is het een fabrieksfout en word het kostenloos hersteld. Dus nu zitten we alweer 1,5 week met een leenauto. En is de verwachting dat onze eigen auto deze week klaar is.

En dan heb je zulke leuke plannen en dan komt er weinig van terecht. 
Ik zal deze week nog wel een blog posten met onze resultaten van de maand maart en een update van ons spaardoel. 

8 opmerkingen:

 1. Meer door minder3 april 2017 om 18:42

  Ach misschien komt het goede ook in 3en.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ojee wat een pech allemaal en nu snel doorschuiven naar een ander. Ik werd 1,5 week terug ook wakker met water langs m'n muur. Kwam van zolder. Er was een nieuwe radiator geplaatst die was gaan lekken op de thermostaat knop die dus stuk bleek te zijn. man was t werk( ochtend dienst) die gebeld en ik ben allles gaan drogen. 45 min later was man er, die heeft de zolder vloer open gezaagd de isolatie verwijderd die vol wa sgezogen met water en zo is ons plafond gered. De zolder zijn we nog aan het verbouwen daar komt nog een nieuwe vloer. Maar o wat hadden wij er de schrik van. Nu hebben we er praktisch geen schade van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is veel in korte tijd.
  Nu is die tegenslag wel op is te hopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen zeg! Soms heb je inderdaad meerdere tegenvallers achter elkaar. Heel apart hoe dat lijkt te werken!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch nog 'geluk' dat 2 van de 3 pechgevallen nog betaald werden ;). En; dat gratis autowassen is ook niet gek :)... Gewoon altijd het positieve blijven benadrukken, dat houdt de moed erin. Succes met je lekkage, hopelijk valt het mee. En op naar de 10.000 natuurlijk (autowassen hoeft al niet meer binnen budget; dat scheelt alweer iets...)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij ben je verzekerd voor de gevolgen van waterschade. Kijk maar eens na. Als dat zo is, heb je geen enkel financieel nadeel van je pech. Erg vervelend natuurlijk, dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En wat pakken jullie tegenslag voortvarend aan. Dan blijft de ellende beperkt.
  En keurig assertief (niet aggresief, niet stilletje, maar keurig er tussenin) aan! Top!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.