donderdag 21 juli 2016

30 duizend euro lichter

Gisteren kregen we de rekening van de notaris.
Het bedrag dat we voor de overdracht op 5 augustus even zouden moeten overmaken. Of pinnen, zelfs in contanten mocht je op het kantoor komen betalen.
Dat hebben we maar niet gedaan, alhoewel het wel een goede grap zou zijn om die 30 duizend euro in 1 en 2 euro centen te betalen. Het zou echt iets voor mij zijn om dat te doen, laat ze dan ook maar werken (tellen) voor hun geld...

Gelukkig voor hun, hebben we de 30000 euro gelijk keurig netjes overgeboekt en is op onze spaarrekening  de bodem in zicht.  
We hebben nog wel wat geld achter de hand voor noodgevallen en natuurlijk voor de betaling van alle nieuwe meubels.
Maar we hebben al wel door, dat als we eenmaal op onze nieuwe plek zitten, we er flink aan moeten trekken om onze spaarsaldo weer op niveau te krijgen.
Wij willen een buffer aanhouden en alles wat we daarboven komen gebruiken om de hypotheek mee af te lossen.

Ons doel is om eerst de buffer weer bijeen te sparen en daarnaast minimaal 5000 extra per jaar af te lossen. Dat is het doel, eerst maar eens even kijken hoe onze financiële plaatje er straks uit gaat zien in de nieuwe woning.

Welk  bedrag hebben jullie minimaal als buffer?

16 opmerkingen:

 1. Wat een bedrag inderdaad! Ik denk overigens dat notarissen wel wat gewend zijn :-)
  Mooie doelen hoor! Ik ga jullie volgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons is de buffer het maximum berdag wat je mag hebben totdat je er belasting over moet betalen. Dat is een flink bedrag. We hebben daar lang voor gespaard, maar het is voor ons echt heel belangrijk als buffer omdat mijn man kostwinner is en ik vanwege mijn gezondheid niet kan werken en geen uitkering krijg. Mocht mijn man zijn baan verliezen, dan kunnen we het langer redden.
  Tja, wat een bedragen bij de notaris. Dat was bij ons ook zo toen we dit huis kochten. We hadden veel gespaard om onze nieuwe hypotheek zo laag mogelijk te houden. Gisteren weer 1000 euro overgemaakt als extra aflossing. Ons doel is om over 6,5 jaar hypotheekvrij te zijn.
  Wij hebben voor ons nieuwe huis geen andere meubels gekocht. Gewoon de oude spullen meeverhuizen.
  Succes met slles rondom de verhuizing en het sparen voor de buffer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een heel bedrag ja. Wij hebben een contante buffer van 10.000 euro minimaal. Dat geld is vrij opneembaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een buffer van 3000 Euro. Voor ons afdoende. Grote buitenboel word voor gespaard via de VVE. Geen autokosten. En lage maandlasten, waardoor we snel weer bij kunnen sparen, als dat nodig zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben 1000 euro achter de hand voor noodgevallen de rest word afgelost op de net afgesloten schuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yelena Yeli, als ik het goed heb mag je maar een bepaald bedrag hebben mocht je ontslag krijgen. Eerst is er een ww uitkering en daarna moet het eigen geld tot een bepaald bedrag opgemaakt zijn voordat je gebruik mag maken van de bijstand. Of huis moeten opeten ( door lening te nemen). Daar zijn wel weer uitzonderingen voor maar dan moet je leeftijd boven een bepaalde leeftijdsgrens zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man is ouder dan vijftig en zou recht hebben op IAOW bij ontslag als hij na de WW periode niet meer aan het werk komt. Dat bedrag is veel lager dan we nu te besteden hebben. We wonen in een vrij duur huis en de lasten moeten nog wel betaalbaar blijven. En anders is het dus fijn om niet meteen in de financiele stress te schieten.

   Verwijderen
 7. Ik streef altijd naar een buffer van minimaal 10.000.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je mag als single iets minder dan €6.000,- en als stel €11.890,- aan spaargeld hebben als je in de bijstand/IOAW zit. Heb je een koopwoning? Dan krijg je een leenbijstand. Wanneer je de woning verkoopt, wilt de gemeente de overwaarde tot het bedrag wat je geleend hebt. Duur huis? Soms heb je recht op woonkostentoeslag via de gemeente. Dit is een gift. Ik roep dit allemaal uit mijn hoofd. Ga dus vooral met de gemeente in gesprek om te kijken waar je recht op hebt en of mijn info klopt. Veel regelingen van de gemeente kijken naar je inkomen. Dus ook als je werk hebt, kan je in aanmerking komen voor bijzondere bijstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je mag als single iets minder dan €6.000,- en als stel €11.890,- aan spaargeld hebben als je in de bijstand/IOAW zit. Heb je een koopwoning? Dan krijg je een leenbijstand. Wanneer je de woning verkoopt, wilt de gemeente de overwaarde tot het bedrag wat je geleend hebt. Duur huis? Soms heb je recht op woonkostentoeslag via de gemeente. Dit is een gift. Ik roep dit allemaal uit mijn hoofd. Ga dus vooral met de gemeente in gesprek om te kijken waar je recht op hebt en of mijn info klopt. Veel regelingen van de gemeente kijken naar je inkomen. Dus ook als je werk hebt, kan je in aanmerking komen voor bijzondere bijstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. stomme vraag en misschien staat het al ergens anders, maar waardoor is de rekening van de notaris zo hoog ?? wij hebben ruim 5000 betaald.. waarvoor 3000 voor de hypotheker.. hoe kan het dat jullie rekening 6x duurder was? (nog maar 1x een huis gekocht.. dus echt oprecht nieuwsgierig en onwetend :p ) wij waren nog eens 10.000 kwijt aan klussen, meubels, laminaat enz. na de verhuizing nog eens 1500 aan een nieuwe cv ketel, 500 aan de tuin... gaat hard idd haha. maar nog precies over wat we even als buffer willen aanhouden gelukkig.. we hadden net als jullie flink gespaard. zo blij mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De notariskosten zelf waren niet zo hoog hoor. We hebben 25000 euro aan eigen geld meegebracht. Klussen hoeven we niet, we kunnen er zo in.

   Verwijderen
  2. ah vandaar. en het eigen geld betaal je dus aan de notaris. dat wist ik niet ;) dan komen de kosten dus aardig overeen ;) bij ons ook rond de 5000

   Verwijderen
 11. Ja sjjjjj jammer he dat geld. Ik moet binnenkort nog meer overmaken naar de belastingdienst ;-( ook pijnlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. We hebben geen buffer meer. We hebben de laatste jaren zoveel ellende meegemaakt en gezien. We hebben van de buffer (lees spaargeld) een camper gekocht. We maken regelmatig uitstapjes met de camper. Sparen doen we inmiddels weer maar ook genieten van de vrijheid, het weer en het feit dat we het nu doen (kunnen) in plaats van steeds maar te roepen 'dat doen we later' als we niet meer hoeven te werken. Wanneer is het dan later?

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.