zaterdag 13 juni 2015

ook ik ben het waard

Ik heb net al mijn tranen de vrije loop gelaten...

Net op de tv een aflevering gekeken van Obese USA. En deze aflevering greep mij verschrikkelijk aan, niet om wat deze man aan ellende meemaakte, verbroken relatie, dakloos, zoon overleden. Uiteindelijk was hij 80 kilo afgevallen. Maar echt door wat deze man zei, en ik merkte dat het me echt diep raakte.

Ik heb me nooit welkom gevoeld, wel door mijn moeder, maar nooit door mijn vader. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik niet genoeg ben, dat ik het niet waard ben.
Ik denk hier de laatste tijd erg veel aan en of dit ook de/een oorzaak kan zijn van mijn overgewicht. Vanaf mijn 12de , op het moment dat mijn ouders zijn gescheiden, ben ik aangekomen. Toen mijn moeder overleed, rond mijn 16de woog ik zo'n 90 kilo. De laatste jaren zijn daar nog flink wat kilo's bijgekomen, ik ben er op dit moment nog niet aantoe om mijn exacte gewicht hier te vermelden, maar ik zou een geschikte kandidaat zijn voor Obese.

Vorig jaar ben ik in korte tijd iets meer dan 20 kilo afgevallen en mijn hemel wat voelde ik mij daar goed bij, ik voelde me mooi en sexy en kon makkelijker kleding kopen. Nadat we in de zomer op vakantie zijn geweest heb ik het laten verslonzen en ben ik weer aangekomen. Ik merk het op de weegschaal en aan mijn kleding.

Na de uitzending is bij mij het kwartje gevallen: ook ik ben het waard, ook ik ben het waard om voor mezelf te vechten en mijzelf goed te voelen. Ik verdien het om mijzelf goed te voelen en ik ben wel genoeg. Ik ben genoeg voor mijn vriend en kind en voor mijn vrienden en mijn collega's en het word eens tijd dat ik dat zelf ook in ga zien....
Ik heb dat tegen mijzelf gezegd voor de spiegel en het voelde zeer goed.
Dus vanaf nu is het tijd en aandacht voor mezelf.....

8 opmerkingen:

 1. En of je het waard bent! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar. Mijn begeleidster heeft me twee jaar lang bijna wekelijks gezegd, je bent het waard. Ook ik mag van mezelf houden, mezelf af en toe iets gunnen, voor mezelf opkomen, of gewoon even niks doen. Ik vind het soms moeilijk te geloven, maar ik ben het waard.

  Ik wens je heel veel succes. Blijf tegen jezelf zeggen dat je het waard bent. Want dat ben je zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zo'n eye opener! Zet hem op! Je brnt het absoluut waard!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi beschreven! Natuurlijk ben jij het waard! Maar niet alleen qua gewicht. Je bent het waard om van jezelf te houden. En als je dat echt kan, dan komt het gezonder leven ook. Een zware weg (woordgrapje), maar ik denk dat je het aan kan. Ik reageerde hiervoor niet op jouw blog, maar lees wel mee. Zet 'm op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zo'n eye opener! Zet hem op! Je brnt het absoluut waard!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zo'n eye opener! Zet hem op! Je brnt het absoluut waard!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.