dinsdag 9 februari 2016

doet de bank het nu express?

Dit keer even een zeurblogje.
potverr... hoe is dit toch elke keer mogelijk?

We hebben net een gesprek gehad met onze eigen Nederlandse bank. Waar ze in eerste instantie aangaven dat een financiering geen enkel probleem was. En wij hierop al onze papieren hebben aangeleverd, geven ze ons net aan dat ze alleen ons een hypotheek kunnen geven voor een huis in Nederland en niet in duitsland...
Als het nog zo was dat er redenen waren om ons überhaupt geen hypotheek te geven, kan ik me er nog in vinden, maar nu? Echt niet.
we werken allebei. Ik heb net een nieuw jaarcontract gekregen. Vriend heeft een intentieverklaring. We hebben 1,5 X een modaal inkomen, we hebben geen schulden, geen BKR notering en we hebben spaargeld wat we willen gebruiken voor de hypotheek.
Volgens de bank heeft het met de waarde van de woning te maken en het feit dat het een Duitse woning betreft en ze er dan van uitgaan dat je geen recht op de hypotheekrente aftrek hebt en we dan vele malen minder kunnen lenen dan dan het een Nederlandse woning was. Dit scheelt een kleine 80000 euro. En dat zou betekenen dat we niet kunnen kopen of we zouden het verschil moeten rechtrekken met eigen geld.
Helaas hebben we dat niet even liggen.

Het is ook elke keer wat met die banken. Ze bleven maar hameren op het kopen van een huis in Nederland...
het lijkt wel of ze het express doen...

Bah bah bah,  we hebben er even genoeg van. Nu maar weer stappen nemen voor een volgende andere bank.

4 opmerkingen:

 1. Jeetje dat is echt ongelofelijk balen! Het zit jullie niet mee. Hopelijk vinden jullie snel een bank die het wel aan durft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat balen zeg! En ook wel vreemd, eigenlijk zouden banken helemaal niet uit mogen gaan van die aftrek, want dat is immers geen garantie. Hopelijk lukt het bij een andere bank wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de renteaftrek rekent de bank mee in het overzicht van je maandlasten, en of je dan met je inkomen de hypotheek kan blijven betalen.
   In duitsland zijn de regels anders, ik weet niet hoe en wat dan. Maar ik neem aan dat levenzonderschuld aan het begin heeft verteld dat ze aan het kijken waren naar n huis in duitsland. Dus dit is een rrare reactie van de bank.

   Verwijderen
 3. Heel vervelend voor jullie dat het niet lukt, vooral als je eerst wel de indruk kreeg dat het kon. Het verbaast me echter niet dat je een huis in het buitenland niet volledig gefinancierd krijgt. Dat gebeurt meestal lokaal. De eigendomsregels daar zijn ook niet zoals hier, dus de vraag is hoeveel rechten de bank daar heeft in vergelijking met NL.

  BeantwoordenVerwijderen

eindelijk is het dan zover.....

Bijna 3 jaar na het kopen van onze woning is het dan zover.. Op 1 juli worden onze zonnepanelen geïnstalleerd. 12 stuks krijgen we er, da...