zaterdag 26 december 2015

goedkope kerstdagen

Het is alweer een tijd geleden dat ik geschreven heb. Ik had er ineens genoeg van, het leek net of bij ons even alles tegen zat:
Het mooie huis wat niet voor ons weg was gelegd,we konden geen hypotheek krijgen, ik had met zeer nare mensen (agressie) te maken op mijn werk. Opeens ging alles stuk, de stofzuiger, strijkijzer. Daarbovenop waren we alle 3 grieperig en kreeg ik erbovenop ook nog eens last van een vervelende huiduitslag, die tot op de dag van vandaag nog niet weg is. 

Daarnaast hadden we een ophaalbeurt van het oud papier gemist, en de reclame en buurtkrant bezorger de afgelopen weken last kreeg van zijn ogen waardoor hij onze NEE-NEE sticker opeens niet meer kon zien.....

Ik me door al die rommel verschrikkelijk onrustig voelde. En nergens meer zin in had.
Toch hebben we samen de schouders eronder gezet en een hele morgen gespendeerd aan het wegbrengen van wel 20 dozen oud papier en gelijk wat dozen weggebracht naar de kringloop. En dat ruimde flink op waardoor ik ook weer wat zin kreeg in de feestdagen.

Enfin, terug naar de kerstdagen. Deze zijn voor ons dit jaar toch wel erg goedkoop geworden:
Zo hebben wij een kerstboom gekocht bij het grote blauw-gele warenhuis. Deze boom kost 20 euro en je krijgt bij het afrekenen een cadeaupas twv 19 euro, die je weer bij hetzelfde warenhuis kunt besteden in januari. Per saldo betaal je voor je kerstboom dus 1 euro, en die ene euro wordt ook nog eens geschonken aan stichting natuurmonumenten.
Onze ballen en slingers en lampjes zijn al minstens 10 jaar oud, maar nog allemaal zeer netjes en gelukkig in een neutrale kleur (rood), die in sommige jaren ietwat gedateerd is, maar om de zoveel jaar toch weer in de mode is. Daarbij vind ik het zelf een echte kerstkleur en hou ik ervan om nog wat boom te zien en niet de hele boom van boven tot beneden vol te hangen met ballen en slingers.  En ook aan de decoratie hebben we niks uitgegeven, want ik heb alles wat we hadden weer gebruikt.

Voor het eerst hebben we ook geen kerstkaarten meer verstuurd. Dit was wel even een drempel waar ik overheen moest omdat ik van kleins af aan heb meegekregen dat kerstkaarten er bij horen. Toch scheelt ons dit weer een euro of 30 en heb ik dit bedrag ook gelijk doorgesluisd naar de spaarrekening.

We hadden besloten om eerste kerstdag te gaan gourmetten. We hadden altijd een gourmetset, maar deze beviel toch niet echt, door het vele gebruik was de plaat die bovenop lag wat scheefgetrokken en als je er dan iets op wilde bakken, dan liep je olie of boter en bijna weer vanaf.

Gelukkig kreeg ik van mijn werk een code waarmee ik op internet een leuk kerstcadeau via een website kon bestellen, ik heb een mixer besteld (spijt, want hij werkt zeer slecht) en een prachtige gourmet/steengrill set.
Deze set hebben we ook gebruikt voor eerste kerstdag en het beviel erg goed.

Het vlees voor de gourmet hebben we mondjesmaat in de maanden/weken voor kerst al gekocht. Elke week met boodschappen doen een extra pakje vlees meegenomen. De ene week 2 biefstukjes, de andere week wat gehakt, dan weer 2 kipfilets en dan wat zalm en garnalen. En dat alles in de vriezer gedaan en zelf in porties gesneden. Verse groentes hebben we altijd al in huis, dus daarvoor ook niks extra's aangeschaft.
Voor tweede kerstdag hebben we een hele verse kip gekocht en die gaan we heerlijk grillen in de oven met wat gebakken aardappeltjes erbij en gegrilde groente.

Vriend moet beide kerstdagen s'morgens werken en is dan rond 4 uur s'middags pas weer thuis. Vanaf zijn werk heeft hij een grote kerstpakket ontvangen met heel veel keukenspullen, een weegschaal, een snijplank, een receptenboek, short, ovenwant en  nog wat meer van die dingen. Ook een aantal lekkere dingetjes erbij uiteraard. Ook kreeg hij een kerstbonus van 400 euro, die we gelijk doorgesluisd hebben naar de spaarrekening. Op eerste kerstdag kwam hij ook nog eens thuis met een heerlijke verse kerststol van de warme bakker die iedereen kreeg op het werk, die hebben we gegeten bij het drinken van een warme kop thee.

Ik had zelf nog een aantal cadeaubonnen liggen van het boodschappen scannen wat ik had gedaan. en nog een aantal van het invullen van enquêtes en nog een aantal bonnen van mijn verjaardag. We hebben alles op een grote hoop gelegd en zoon heeft hiervoor een nieuwe outfit inclusief nieuwe schoenen gekregen (de schoenen waren nu ook nog eens 70% afgeprijsd waardoor we aan een cadeaubon van 25 euro genoeg hadden.... Ook was er nog genoeg over voor 2 gezelschapsspellen voor onder de boom. Vriend gaf aan niks te willen hebben omdat hij alles al had en aan ons had hij genoeg.... Toch was er nog wat van de bonnen over en daar heb ik hem een lekker geurtje voor gekocht en ik heb voor ons allebei een decemberkalender kraslot gekocht, hahahha deze hebben we gekrast en we hadden elk 5 euro gewonnen, dus per saldo heeft het ons niks gekost.

Mijn eigen kerstoutfit heb ik samengesteld met kledingstukken uit mijn eigen kast en wat kledingstukken die ik heb geruild voor oude kledingstukken van mij die ik niet meer gebruikte.


Dit zijn voor ons de kerstdagen, dit jaar wel zeer goedkoop, maar het gaat ons om het feit dat we gelukkig zijn met elkaar en tevreden zijn met ons leven....
Ik wens iedereen hetzelfde...

plaatje van het www


4 opmerkingen:

  1. Helemaal maar! Het gaat er om dat je het goed hebt samen.

    En die Ikea boom vind ik echt geweldig klinken. Feitelijk kost die inderdaad maar 1 euro.

    Ik wens je veel goeds voor het nieuwe jaar.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

eindelijk is het dan zover.....

Bijna 3 jaar na het kopen van onze woning is het dan zover.. Op 1 juli worden onze zonnepanelen geïnstalleerd. 12 stuks krijgen we er, da...