woensdag 30 september 2015

kijktip

Elke donderdag zendt BBC 1 een erg leuke serie uit: Eat Well for less.....

gepresenteerd door Gregg Wallace (masterchef) en Chris Bavin .

De presentatoren volgen spioneren gezinnen bij het boodschappen doen en ze kijken wat er precies in het winkelwagentje wordt gedeponeerd.... Meestal zijn dit dure merkproducten en is het gezin in crime erg veel geld kwijt aan de koop van merkproducten.

Voor een week ruilen de gezinnen hun vaste merkproducten in voor goedkopere alternatieven. Uiteraard is alles met een witte verpakking, zodat ze niet weten welk merk ze eten..
De reacties zijn echt leuk, sommige producten hebben ze gewoon niet omgewisseld en het gezin vindt dit product dan verschrikkelijk vies (terwijl ze het wekelijks in hun giecheltjes stoppen).
Aan het einde van de week horen ze wat ze kunnen besparen als ze over zouden gaan op de goedkopere versie. En meestal gaat dit om honderden ponden!!

Ook komen er leuke weetjes aan het licht, oa hoeveel suiker er in bepaalde drankjes zit en wat het verschil is tussen goedkope en dure producten. En dat het verschil eigenlijk minimaal is...

Het word op donderdag avond uitgezonden op BBC 1 om 21.00 uur nederlandse tijd

voor de gemiste uitzendingen:


3 opmerkingen:

eindelijk is het dan zover.....

Bijna 3 jaar na het kopen van onze woning is het dan zover.. Op 1 juli worden onze zonnepanelen geïnstalleerd. 12 stuks krijgen we er, da...