zaterdag 29 augustus 2015

beslissing genomen

Na avonden met vriend erover te hebben gehad. Toch besloten om geen bod uit te brengen op het droomhuis in Duitsland en dat heeft de volgende redenen:

het huis staat vrijstaand en dan bedoel ik ook echt vrijstaand in de vorm van de eerstvolgende buren zitten 500 meter verderop en dat zijn ook gelijk de enige buren in de omtrek. Tel daarbij op dat vriendlief nachtdiensten werkt en ik echt een held op sokken ben...  Ook zijn er geen andere kinderen in de buurt voor zoon waarmee hij zal kunnen optrekken en broertjes en zusjes heeft hij (nog) niet.

Daarbij vinden wij de prijs gewoon te hoog. Vraagprijs is 170.000 euro en de huidige eigenaar wil hier niet over onderhandelen. En dan moet er ook nog het een en ander aan gebeuren.Vroeger was het zo dat je in duitsland zelf ook een deel van het geld moest inleggen, maar tegenwoordig hoeft dit ook niet meer, wel stellen ze voor Nederlanders als regel dat de hypotheek in 20 jaar moet worden afgelost. Met een hypotheekbedrag van 190.000 euro (vraagprijs plus bijbehorende kosten), zouden wij maandelijks een erg hoog bedrag moeten betalen aan aflossing. En omdat mijn loon eigenlijk "extra" is en we dit bedrag toch maandelijks willen sparen om eerder af te lossen. Vinden we dit gewoon te hoog.

Om deze redenen besloten om toch verder te gaan zoeken naar een andere (goedkopere) woning.

Dus mocht je in Duitsland, regio Emsland, niet te ver van de Nederlandse grens nog een leuke vrijstaande woning, met een klein stukje grond waar niet teveel aan hoeft te gebeuren, voor maximaal 140.000 euro weten. Stuur me een email...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

eindelijk is het dan zover.....

Bijna 3 jaar na het kopen van onze woning is het dan zover.. Op 1 juli worden onze zonnepanelen geïnstalleerd. 12 stuks krijgen we er, da...