vrijdag 19 juni 2015

raadsel

Wat krijg je met een prachtige, gezonde moestuin....... en een losgebroken konijn........???

een konijn met een hele volle buik en een compleet lege moestuin, op de lavas en de munt na...


Konijn had het deurtje van het hok kapot gemaakt, en is hier denk ik een klein beetje door geholpen door een jongetje van 6..... En heeft zich dus de hele nacht tegoed kunnen doen aan onze moestuin. Alles is eruit gegraven en opgegeten, door de hele tuin ligt aarde en aangevreten planten.

En ik was dit jaar zo blij met mijn moestuin, ik had mooie courgetteplanten erin, waaronder een bolcourgette, die het echt heel erg goed deed. komkommers had ik, andijvie, tomaten, pompoenen, sla , spinazie, en alles is echt gewoon helemaal verdwenen.

Ik had dit jaar mijn laatste zaad gebruikt en ik heb helemaal niks meer.
Ik ben al bij een aantal winkels langsgeweest en ze verkopen geen zaad meer.
Iemand nog een idee waar ik nog aan zaad zou kunnen komen? en kan het nu überhaupt nog, het planten van zaad, heb ik einde zomer dan nog oogst ?

6 opmerkingen:

 1. Oooch!! Dat is echt niet leuk!
  Ik heb geen idee waar je nog zaden kan kopen, sorry.
  Hopelijk vind je nog iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sla, spinazie kan zeker nog gezaaid worden. Je zou ook plantjes kunnen kopen op een markt ofzo. Zaden kun je bij Vreeken in Dordrecht bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hè wat balen. Bij ons dit jaar een slecht moestuinjaar door het koude weer. Ik kom om in de zaden, dus als je mij je adresgegevens mailt, stuur ik je wel wat op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij van der Wal kun je ook nog goed zaden kopen. Sturen ze ook binnen enkele dagen op.
  Vreeken is best langzaam met sturen. Er kan deze maand zeker nog het een en ander gezaaid worden. Ook kun je plantjes kopen op markt of boerenbond. Succes ermee. Groetjes Kreeftje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo wat balen! Ik denk dat Intratuin nog wel zaden heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Joh, stuur mij je adres via de mail (te vinden op m'n blog) en ik heb nog wel wat voor je. O.a. 'eigen gekweekte'zaden van boerenkool maar ook sla.

  BeantwoordenVerwijderen

eindelijk is het dan zover.....

Bijna 3 jaar na het kopen van onze woning is het dan zover.. Op 1 juli worden onze zonnepanelen geïnstalleerd. 12 stuks krijgen we er, da...