maandag 4 april 2016

Maart was een dure maand

Gisteren de maand Maart afgesloten en wat zijn wij geschrokken van onze uitgaven.

Doordat ik de fulltime cursus van mijn werk had, had ik ook wat extra inkomen. In totaal ongeveer 500 euro meer dan mijn normale maandloon.

De grootste uitgavepost was toch echt onzelf en de auto. De auto had gedurende de maand regelmatig wat knipperende lampjes op het dashboard, die normaal gesproken niet horen te knipperen. Daarnaast moest hij een grote beurt en al met al waren we zo'n 300 euro voor de auto kwijt.

Vriend en ik zijn beide brildragend en ik merkte de afgelopen weken dat mijn ogen toch wel erg achteruit gingen. Ik moest dus een nieuwe bril, mijn ogen waren in 2 jaar tijd 2x zo slecht geworden. Een bekende brillenzaak had een leuke actie dat je alleen het montuur hoefde te betalen en de glazen dan gratis kreeg. Ik heb altijd een randloos montuur en die was door deze actie de helft goedkoper dan anders. Ook vriendlief heeft nu een nieuwe bril. De kosten hiervan waren ook bijna 300 euro.

Daarnaast had de kinderopvang in de eerste week van maart de opvang uren van januari van onze rekening afgeschreven en aan het einde van maart de opvang uren van februari. Hierdoor hebben we 2 opvang maanden in 1 maand betaald.
De kinderopvangtoeslag van de belastingdienst heb ik altijd zeer laag staan. En na afloop van de opvangmaand geef ik de daadwerkelijke uren door. Deze moeten dan nog verwerkt worden en dit neemt ook 5 weken in beslag waardoor we de maand erop pas de kosten ervoor terugkrijgen.

Al met al hebben we zo'n 1000 euro extra uitgegeven dan normaal.

Het positieve was wel dat we ondanks de extra kosten toch in maart 1500 euro konden sparen.

Hoe is jullie maand vergaan?

4 opmerkingen:

 1. Vrij goed, een savingsrate boven de 50% en weer extra afgelost. Lekker doorgaan dus.

  Volgende maand gaat vast een minder duur maandje voor jullie worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier gaat het ook hard bekeuring 100.00, stofzuiger kapot, allemaal zulke gekkigheid. Balen van je ogen, dat gaat echt hard achteruit, (ligt er wel aan welke strekte je al had). Hopen dat het nu rustig blijft. Gr. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier was maart ook ontzettend duur. Deels vanwege kosten, deels vanwege er zelf voor kiezen om een autolening vervroegd af te lossen. Maar duur niettemin. Ik wil de buffer in april dus weer even flink spekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij viel maart gelukkig wel mee met de kosten. 1000,- klinkt best veel, maar jullie hebben er wel veel van kunnen regelen en doen als ik het zo lees.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.