Ik hou erg van koken en bakken. Door de weeks heb ik er niet zoveel tijd voor, dat probeer in dan in het weekend weer goed te maken door veel zelf te koken en met verse ingrediënten. Het zelf koken en bakken is veel goedkoper en lekkerder dan kant en klaar.
vandaag deel ik een recept voor stoofperen met jullie:
Ingrediënten :
*Stoofperen, ik nam ongeveer 1 kilo.
afgelopen week bij de aldi in de aanbieding 1,5 kilo voor 0,99 cent
*Rode Wijn, ongeveer een halve liter, wij drinken niet, maar ik had nog een fles staan uit kerstpakket van vriend. Als je niet van wijn houdt kun je ook zwarte bessensap gebruiken
*Steranijs
*Pijpje kaneel
*Vanillesuiker, uiteraard niks beters dan zelfgemaakt , zo'n 50 gram, mag ook meer als je van zoet houdt.
Je schild de stoofperen en snijd ze in 4 parten.
spoel ze even af met water.
je doet ze in een pan samen met het pijpje kaneel en het steranijs en de suiker. Vervolgens voeg je de rode wijn toe, tot alle peertjes volledig bedekt zijn met wijn.
Vervolgens breng je het aan de kook en zo gauw het kookt draai je het vuur zo laag mogelijk en laat je de peertjes minstens een uur stoven. Als ze klaar zijn is de wijn bijna volledig ingekookt en heb je een stroperige saus en heerlijk paarse stoofpeertjes.
ook heerlijk met een bolletje vanille ijs.
Eet smakelijk
een gezin gooit het roer om..... groener leven en bewuster zijn van alles om ons heen met een (bewust) minimaal budget.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Fijne dagen
Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.
-
Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.
-
Bijna 3 jaar na het kopen van onze woning is het dan zover.. Op 1 juli worden onze zonnepanelen geïnstalleerd. 12 stuks krijgen we er, da...
-
Allereerst wil ik https://hetiszoalshetis.wordpress.com/ bedanken voor haar gewonnen boek: Taart om blij van te worden. Ik heb hem gistera...
Ik stoof en weck altijd zonder kruiden, alleen wat suiker.
BeantwoordenVerwijderenStoofperen zijn mijn vriend en ik ook gek op. Wij eten ze ook wel ipv groente bij de avondmaaltijd. Overigens kun je ook aangemaakte siroop van zwart fruit (bramen, zwarte bessen, enz) gebruiken om de peren in te koken, blijven ze ietsje lichter maar smaakt net zo lekker vind ik.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Lily
i.p.v. rode wijn gebruik ik altijd een literfles vruchtenwijn (op ong. 2 kilo stoofperen) Deze wijn is goedkoop en zoet, ik die er verder geen suiker bij!
BeantwoordenVerwijderenDat is ook een goed idee. Volgende keer zal ik dit proberen. Bedankt
VerwijderenIn plaats van wijn gooi ik er altijd roosvicee ( vruchtenmix ) door.
BeantwoordenVerwijderengisteren nog stoofperen gekookt. Ik doe er port bij en perensuiker. Alleen een kaneelstokje.Lidy
BeantwoordenVerwijderenOmdat we hier niet allemaal tegen suiker kunnen kook ik ze altijd met honing en kaneel. Net zo zoet maar veel gezonder:)
BeantwoordenVerwijderenHelaas, gezonder is honing niet...zodra je het boven de 40 graden verhit, is het gewoon suiker en heeft al zijn goede eigenschappen verloren.
VerwijderenAlleen koken met een bodempje water en een kaneelstokje werkt ook prima. De smaak is er niet minder om en de kleur ook niet.
BeantwoordenVerwijderenN.
Mijn man maakt ook vaak stoofpeertjes, maar ik geloof dat hij er alleen maar water bij doet. Ik zal hem jouw recept eens geven.
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt
Ik doe er kruiden naar smaak en appelazijn bij met klein beetje suiker. Naderhand heb je dan je alternative glühwein :)
BeantwoordenVerwijderenAnijs had ik nog nooit door de peren gedaan. Ga ik zeker eens proberen.
BeantwoordenVerwijderen