zondag 3 januari 2016

doelen voor 2016

Omdat wij toch wel onze grootste droom dit jaar willen laten uitkomen: een eigen koophuis in Duitsland, gaan we  dit jaar flink aan de bak om zelf geld bijeen te sparen.

Wij hebben de keuze uit 2 verschillende banken die ons beide een hypotheek kunnen geven, toch willen wij ook eigen geld meebrengen. Op dit moment staat er voldoende op onze spaarrekening om de extra kosten te dragen: de makelaarsprovisie, de notariskosten en de overdrachtsbelasting.
Maar alles wat we nog kunnen sparen hoeven we minder te lenen bij de bank en alvast een potje als verhuisbudget is ook nooit weg.

Concreet betekend dit dat we dit jaar 10.000 euro willen sparen voor inleg in de hypotheek en 2000 euro als verhuisbudget. Dan moeten we minimaal 1000 euro per maand sparen. Verderop deze maand geef ik jullie inzicht in onze inkomsten en uitgaves.

Wij gaan dit jaar echt in de bespaarmodus, hoe we dat gaan doen lees je het aankomende jaar vast wel.
Maar hier alvast wat voorwerk:
 • onze uitgaves gaan we weer streng bijhouden, dit helpt mij om beter inzicht te krijgen.
 • we gaan ons boodschappenbudget naar beneden bijstellen, voor boodschappen en persoonlijke verzorging reken ik 75 euro per week.
 • verzekeringen en abonnementen omzetten naar een goedkopere variant.
 • vriend en ik hebben onszelf als doel gezet om het hele jaar geen nieuwe kleding te kopen, en voor zoon het minimale te kopen, hij heeft nog erg veel kleding in zijn kast liggen die een of twee maten groter zijn dan de maat die hij nu heeft. Dus verwacht ik weinig uitgaves voor kleding dit jaar te doen.
 • wij gaan minder op vakantie, vorig jaar zijn we maar liefst 6x op vakantie geweest. We zijn een aantal keer in Frankrijk geweest en een aantal keer in Disneyland (we hadden jaarkaarten) en we zijn een paar weken op vliegvakantie naar Turkije geweest. Dit jaar willen we 1x in de zomer weggaan en dan met de auto een huisje huren oid, de plannen hiervoor zijn nog niet heel concreet (ook omdat we nog niet weten of we vrij kunnen krijgen).
 • Ik wil onze huidige voorraad opmaken, we hebben nog erg veel etenswaren in de kasten staan en ook in de vriezer, deze moeten ook op. 
 • ook wil ik weer wat vaker gerechten zelf gaan maken
 • ik wil weer wat extra inkomsten bij elkaar sparen door weer wat actiever te worden met de klikprogramma's Qassa en Euroclix. Momenteel heb ik er weinig tijd voor en staat mijn saldo daar bedroevend laag.
 • ik wil weer meer gaan opruimen en gaan verkopen via marktplaats en ook via wat facebookgroepen.
 • Ook willen we proberen wat extra te gaan werken, ze vragen vriend vaak om een extra dag te werken of wat uurtjes te gaan overwerken. Dit zetten we dan gelijk door naar de spaarrekening. Ik werk meestal 24 uur, maar regelmatig bieden collega's diensten aan in ruil voor wat vrije uren, ik had hier nooit oog voor maar ook ik ga proberen om wat vaker wat uren over te nemen.
Ik zal regelmatig over de vorderingen gaan schrijven

3 opmerkingen:

 1. Bij een doel wat jullie allebei graag willen moet het mogelijk zijn. Veel succes.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat jullie op 1 lijn zitten qua doelen, dat maakt het makkelijker om ze te halen.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.