maandag 11 januari 2016

besparingen in het nieuwe jaar

Voordat het nieuwe jaar begon,  hadden we al een aantal besparingen doorgezet.

Wij gaan maandelijks minder betalen aan de zorgverzekering. Wij betaalde afgelopen jaar 250 euro voor ons twee per maand, wij hebben dan geen extra eigen risico, beide een tandartsverzekering en we zijn beide aanvullend verzekerd, vriend speciaal voor veel behandelingen bij de fysio en ik voor veel verschillende dingen, en dan is dit niet voor mij, maar vooral voor de extra zorg die zoon nodig heeft/had.
Wij zijn bij dezelfde zorgverzekeraar gebleven, wij zijn hier al jaren en het bevalt ons zeer goed. Wij hebben nu weer beide geen extra eigen risico, een tandartsverzekering en vriend is weer speciaal verzekerd voor de fysio en ik heb eigenlijk alle overbodige aanvullende verzekeringen eraf gegooid. Waaronder de gezinsplanning, wij, nou ja ik dan, zijn niet van plan om dit jaar te gaan bevallen en de anticonceptie kost me maar jaarlijks 40 euro, terwijl de verzekering het dubbele kost. Wij betalen nu voor ons beide 227 euro per maand, toch een kleine besparing van 23 euro per maand.

Daarnaast hebben we onze basis lidmaatschap van de wegenbond opgezegd, het magazine kunnen we ook best missen... en de korting op uitjes maakten we toch al geen gebruik van....besparing van 16 euro per jaar.

Daarnaast gaan we minder betalen voor onze energie door de overstap die we hebben gedaan, we gaan van 160 euro per maand naar 150 euro (wij waren ingeschat op 130 euro, maar betalen liever iets meer om maar niet te hoeven bijbetalen). Toch ook een besparing van 10 euro per maand. We zullen deze maand nog wel onze jaarafrekening krijgen en daarnaast ook nog een slotafrekening, dus ga ik er deze maand nog vanuit dat we 160 euro betalen en vanaf februari 150 euro.

Vriend heeft nu nog een mobiel abonnement, die hij bijna 2 jaar geleden is aangegaan, we betalen hier nu maandelijks 45 euro voor. Per februari is hij overgestapt op een sim only abonnement die maandelijks opzegbaar is maar waar hij meer belminuten en mb voor heeft. Hij betaald maandelijks 11 euro. Een besparing van 35 euro per maand. Hij heeft wel een nieuw mobiel aangeschaft want de oud viel echt van ellende uit elkaar. Kosten hiervan waren 100 euro.

Zo hebben we toch een besparing van:

zorgverzekering 12 x 23 euro = 276 euro - 40 euro voor anticonceptie   = 236 euro
wegenbond                                                                                 = 16 euro
energie 11x 10 euro                                                                      = 110 euro
mobiele telefoon 11x 35 euro =385 euro-100 aanschaf telefoon            = 285 euro
------------------------------------------------------------------------------------------
totale besparing van de vaste lasten                                          647 euro over het hele jaar

7 opmerkingen:

 1. Mooie besparingen! Dat is toch dik €50 per maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zie je maar weer, dat meerdere kleintjes toch een behoorlijk grote kunnen maken! Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een heel fijn bedrag!!! Bij ons is alles zo'n beetje omhoog gegaan alleen betalen we onze vaste last, restschuld aflossing niet meer nu die weg is, scheelt ons 223 euro per maand. Ik moet zeggen dat hetheerlijk lucht geeft elke maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat tikt toch flink aan al met al. Een fijne besparing!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan! Alle euro's tellen mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.