donderdag 7 mei 2015

1001 zwoele arabische nachten...

Het is algemeen bekend dat ik gek ben op parfums en dan vooral van de  zwaardere geuren, mijn omgeving vind dat niet altijd even leuk, ik heb zelfs een collega die niet bij me wil zitten als ik een bepaalde parfum opheb (als zij moet werken, gebruik ik deze geur ook niet, omdat ik niet wil dat ze last van mij heeft). Maar anyway...... terug naar het verhaal.

Ik heb jaren geleden van mijn overleden moeder (en die is inmiddels al 10 jaar geleden overleden, kun je nagaan hoe oud het al is) een hele bijzondere parfumolie gekregen. Mijn moeder en ik waren een dagje aan het shoppen en in een zeer klein en Arabisch winkeltje (ja zo een die heerlijk klein is, waar alles hutje mudje op elkaar gepropt staat en waarvandaan de heerlijkste geuren vandaan komen en heel kleurrijk is, ja zo'n winkeltje) stond een heel mooi goudkleurig flesje in een mooi doosje. Na het geroken te hebben was ik helemaal om en moest en zou ik het hebben. Helaas voor mij was het nogal prijzig, ik geloof dat het destijds rond de 100 gulden kostte, en heb ik het niet meegenomen.
In de trein terug naar huis had ik het nog steeds over deze geur en dat het zonde was dat ik het niet kon kopen. En voila haalde mijn lieve moedertje zo maar een pakje uit haar tas met proviand , keurig netjes ingepakt en daar zat "mijn" parfumolie in.
Al 10 jaar gebruik en bewaar ik het (omdat het om olie gaat waarvan je maar een druppeltje op je pols en achter je oren hoeft te doen, heb je erg weinig nodig en het blijft de hele dag hangen.


Het doosje is met een verhuizing kwijt geraakt en het flesje zelf is met de jaren wat meer koperkleurig geworden in plaats van goud en zoals je kunt zien zit er de laatste jaren ook niet meer zoveel in.
De parfumolie heet trouwens: MUKHALAT AL MAKAM en het gaat om een 15 ml flesje.
Omdat deze parfumolie mij alleen al door de geur me aan mijn overleden moeder en een bepaalde periode in mijn leven doet denken. Om precies te zijn de periode waarin ik op mijn gelukkigst was.
En ben ik een onmogelijke zoektocht begonnen naar deze voor mij zo speciale parfumolie....

7 opmerkingen:

 1. Even googlen en je vindt het luchtje. Wel prijzig. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was vroeger helemaal weg van het geurtje 'Isfahan' van Yves Rocher. Zo jammer dat ze dat niet meer verkopen. Ik heb ze er nog eens over gemaild, maar helaas.
  Succes met de aankoop van de parfumolie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee helaas, zo vond ik het geurtje van YR dat heette nature millenaire, ook zo lekker. Helaas maken ze het ook niet meer. Je kunt nog wel oude flesjes kopen via Ebay, maar daar vragen ze absurde prijzen die gaan richting de 150 euro, terwijl de flesjes zelf een gulden of 30 waren destijds

   Verwijderen
 3. Wat een mooi flesje inderdaad! Het doet me denken aan de sprookjes van 1001 nacht!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mukhalat Al Maqam is een mengsel van agarhoutolie en rozenolie. Informeer eens bij een arabische parfumerie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. www.arabianscent.nl heel veel olietjes en heel goedkoop! snelle en goedkope verzending en hele vriendelijke medewerkers. Zeker weten een aanrader, gratis proefjes geven ze ook nog eens!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijne dagen

Wij wensen jullie fijne feestdagen. Geniet, en wees dankbaar voor de kleine dingen in het leven.