woensdag 11 november 2015

Balen.......

We hebben we flink de balen van.....

We wilde afgelopen zaterdag samen met mijn broer nogmaals het huis bekijken. Mijn broer zit in de bouw, dus qua constructie van het huis zelf heeft hij er meer verstand van dan wij.
Helaas kon de makelaar niet, en hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en zijn we naar het huis gereden in de hoop dat de eigenaars thuis waren.
Dit was het geval, maar ze moesten op dat moment naar een verjaardag dus binnen kijken was geen optie. Tussen neus en lippen door vertelde de aardige man nog wel dat het huis al bijna verkocht was aangezien er 2 biedingen binnen waren gekomen........sorry even een binnensmonds vloekmomentje.

Wij hebben natuurlijk al gesproken met de bank en die heeft aangegeven dat een hypotheek geen probleem was, helaas zijn ze daar later op terug gekomen en hebben ze nog extra bewijsstukken nodig in de vorm van werkcontracten en jaaropgaven. Vriend werkt al vanaf 2008 bij dit bedrijf en altijd met tijdelijke contracten van een half jaar.
Dus heb ik afgelopen weekend alle papieren naar de bank verstuurd, was gelijk een mooi momentje om de administratie aan te pakken, maar dat even terzijde.

Gisteravond de laatste bezichtiging gehad samen met mijn broer en ook hij was enthousiast.
Ik heb stiekem aan de makelaar gevraagd wat de biedingen zijn, en hij gaf aan dat de vraagprijs is geboden ......  nogmaals een binnensmonds vloekmomentje....
Hij gaf ook aan dat op het moment dat er 3x de vraagprijs word geboden dat dan de eigenaren beslissen naar wie de woning gaat..

We wachten nu op de bank om ons te laten weten of we de vraagprijs kunnen bieden of eventueel iets meer.....

8 opmerkingen:

 1. Mag dat wel steeds tijdelijke contracten ? Of moet hij er tussendoor een paar maanden uit ?
  Ik duim voor jullie dat het toch gaat lukken. Succes
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vriend werkt via een speciale regeling. Hij werkt in een fabriek met een paar honderd machines, op het moment dat er al 1 machine weg of uitvalt dan vervalt zijn contract, dit staat ook in zijn contract. En dan moet hij weet van voor af aan beginnen. Er zijn collega's die al 23 jaar op deze manier werken. Ze kunnen zo wel onafgebroken werken maar in dit soort situaties is het zeer vervelend, daarom moest ik de contracten vanaf 2008 ook inleveren.

   Verwijderen
 2. Wat is dat zenuwslopend zeg. Hopelijk komt het gezegde uit, 2 honden vechten om een been en de derde gaat er mee heen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop het, want we zijn echt helemaal verliefd op het huis en op de ruimte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pfff, wat een gedoe zeg! Hopelijk pakt het allemaal goed uit voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hai, zoals ik al eerder aangaf is de vraagprijs hier in Duitsland eigenlijk ook de koopprijs, dus dat is niet vreemd.
  maar als je heel graag dit huis wil zul je iets boven de vraagprijs moeten gaan zitten.
  heel veel succes, ik hoop dat het gaat lukken.

  groet, Nicol.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zal niet de eerste keer zijn dat mensen een bod doen en dat later blijkt dat de bank helemaal niet akkoord gaat. Er zijn nogal mensen die denken dat ze het kunnen betalen of gewoon 'bluffen' als ze horen wat de vraagprijs is omdat ze graag willen.
  Zo ook eens mijn buurman gehoord dat hij een vrouw met 2 kleine kinderen langs ons te koop staande huis fietsen. De vrouw melde dat ze in ons huis gingen wonen tegen de kinderen. Moet zeggen ik heb nooit iets van deze mevrouw vernomen ( buiten dat is het niet erg slim om kinderen te vertellen dat ze in een huis gaan wonen waar ze nooit terecht zullen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh balen zeg!!! wij zijn ook aan t kijken naar een huis! 2 bezichtingen gedaan (1x samen 1x man met mijn en zijn vader.. ervaren klussers.. aangezien er veel moet gebeuren in t huis) we kunnen helaas niet de vraagprijs bieden en het is een gedwongen verkopo dus zijn we afhankelijk van hun bank of die akkoord gaan met het bod :( heel erg spannend dus.. en we zullen ook enorm balen als de bank niet akkoord gaat... :( we willen een hypotheek met nhg en dan zit je aan een maximum vast :(

  BeantwoordenVerwijderen

eindelijk is het dan zover.....

Bijna 3 jaar na het kopen van onze woning is het dan zover.. Op 1 juli worden onze zonnepanelen geïnstalleerd. 12 stuks krijgen we er, da...